Šport
13 ogledov

Trener zlomil nos sparing tenisaču

bernard tomic EPA
V Madridu, kjer poteka drugi peščeni masters letošnje sezone, so aretirali Johna Tomica, očeta in trenerja 53. igralca sveta Bernarda Tomica, ker naj bi fizično poškodoval sinovega partnerja za trening. Francoz Thomas Drouet naj bi imel zlomljen nos, Tomic starejši pa je dva dni preživel v priporu.

V Madridu se je začel drugi peščeni masters letošnje sezone, z nastopi v španski prestolnici pa je že končal Avstralec Bernard Tomic, ki ga je v prvem kolu premagal Čeh Radek Štepanek (6:3, 6:2).

Za nov incident pa je poskrbel zloglasni John Tomic, oče in trener Bernada Tomica, ki naj bi po poročanju svetovnih medijev napadel Francoza Thomasa Droueta in mu zlomil nos. Drouet je sicer stalni sparing partner mladega avstralskega tenisača.

Tomic starejši je znan po svojem vzkipljivem vedenju, s katerim naj bi po mnenju teniških strokovnjakov škodoval Bernardu pri razvoju teniških potencialov. Organizacija ATP je potrdila incident v Madridu, ki ga trenutno še preiskujejo, zato podrobnosti niso želeli razkriti. Neuradni viri razkrivajo, da mora Drouet nositi opornico za vrat.

Pesti švigale že v Monte Carlu

Francoska radijska postaja RMC je že med turnirjem v Monte Carlu poročala, da naj bi Tomic starejši udaril svojega sina, med njiju pa je posegel Drouet, kar naj bi bil tudi glavni razlog za pretep v Madridu. Teniška igralca, Ukrajinec Alexandr Dolgopolov in Srb Janko Tipsarević, naj bi bila priči fizičnemu obračunavanju.

John Tomic slovi kot zelo agresiven in nepredvidljiv trener. V preteklosti se je prepiral z Avstralsko teniško zvezo in grozil, da bo sin začel igrati za Hrvaško. Pred štirimi leti je na turnirju serije challenger sinu svetoval, naj zapusti igrišče, ker naj bi sodniki spregledali več prestopov še enega ''uvoženega'' avstralskega tenisača Marinka Matosevica. Tomic je dobil mesec dni prepovedi igranja.

Jabolko ne pade daleč od drevesa

Da jabolko ne pade daleč od drevesa, je večkrat dokazal tudi Bernard. Dvajsetletnik je stari znanec avstralske policije, saj se je moral večkrat zagovarjati na sodišču zaradi prehitre vožnje. Na rojstnodnevni zabavi za svoj 20. rojstni dan se je zapletel v pretep s prijateljem, pred leti pa je zavrnil trening z nekdanjim prvim igralcem sveta Lleytonom Hewittom, češ da zmagovalec dveh turnirjev za grand slam ni dovolj dober. Tomic je sicer kasneje navedbe zanikal in dejal, da je trening zavrnil zaradi drugačnega stila igre.

Zanimiv incident se je zgodil lani na turnirju v Miamiju, ko je Tomic med odmorom naprosil glavnega sodnika, naj s tribune odstrani njegovega očeta, ker naj bi ta motil potek obračuna. Sodnik mu je odvrnil, da ne more storiti ničesar, Tomic pa je kasneje incident zanikal. Na spletnem portalu YouTube se je pojavil posnetek, ki dokazuje, da se je Tomic zlagal.

Tomic (ob 1:40): ''Na živce mi gre. Vem, da je moj oče, vendar mi gre na živce. Želim, da čim prej odide.''

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.