Šport
34 ogledov

Real kaznoval 17 navijačev zaradi žalitev Messiju

Liverpool Real Madrid navijači Liga prvakov EPA
Sedemnajst navijačev madridskega Reala je bilo vrženih s stadiona Santiago Bernabeu, ker so med tekmo s Celto žalili zvezdnika Barcelone.

"Katalonija je kurba," je vpilo nekaj navijačev na tekmi med madridskim Realom in Celto iz Viga, hkrati pa so se slišale tudi žalitve na račun največjega zvezdnika Barcelone Lionela Messija. Pri Realu so na takšno obnašanje odločno reagirali. Sedemnajst navijačev je bilo zaradi tega vrženih s stadiona.

Identificirali so jih s pomočjo video nadzora, ki bo tudi v prihodnje klubu pomagal najti problematične navijače. V nevarnosti so tudi gledalci, ki se bodo ob žalitvah znašli le v bližini storilcev, saj bo v Španiji od 15. decembta v veljavi zakon, da se ob žalitvah izprazne celotna tribuna s katere prihajajo žaljivke. 

Tudi na takšen način se v Španiji spopadajo z navijaškim nasiljem. Pred tednom dni je v spopadu med privrženci madridskega Atletica in Deportiva iz La Corune umrl navijač slednje, oblasti pa želijo s strožjimi zakoni izkoreniniti podobne dogodke. Od leta 1982 je v Španiji zaradi nasilja povezanega z nogometom sicer umrlo 11 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.