Šport
14 ogledov

Real zlahka v finale klubskega SP

nogometaši Reala EPA
Nogometaši Real Madrida so prvi finalisti klubskega svetovnega prvenstva v Maroku.

Evropski prvaki so v Marakešu v polfinalu s 4:0 (2:0) premagali mehiški Cruz Azul in se prebili v sobotni finale. Real je v 15. minuti v vodstvo popeljal Sergio Ramos, Karim Benzema je zadel v 36. minuti, Gareth Bale v 50., Isco pa v 72.

Ramos je mrežo prvakov nogometne zveze CONCACAF načel s strelom z glavo po slabem izletu mehiškega vratarja, Benzema pa je v zadnji tretjini prvega polčasa le še potrdil vodstvo Špancev. A na odmor bi se lahko Mehičani odpravili le z zadetkom zaostanka, ko je Ramos v svojem kazenskem prostoru podrl Mariana Pavoneja. Vendar je Iker Casillas zaustavil strel Gerarda Torrada iz enajstmetrovke. Na začetku drugega polčasa je po podaji Cristiana Ronalda zadel še Bale, prpričljivi uspeh v minuli sezoni najboljše ekipe v Ligi prvakov pa je samo še potrdil Isco. Rezervist Sami Khedira je nato z glavo nastreljal še vratnico.

"Tudi Ronaldo je igral odlično, asistiral je za zadetek. Vedno je zelo učinkovit, tudi če ne zadene v polno. Zagotovo zadetke hrani za finale. Casillasova obramba enajstmetroke je bila tokrat ključ do zmage. Ob 2:0 se je zdelo, da je tekma končana, a bi jo z golom lahko povsem odprli. Nikoli ni lahko, celotno moštvo je bilo odlično.  Zdaj bomo videli s kom se bomo pomerili v finalu," je po tekmi dejal trener Reala Carlo Ancelotti.

V drugem polfinalu se bosta v sredo pomerila še argentinski San Lorenzo in novozelandski Auckland City, tekma bo na sporedu ob 20.30 po slovenskem času, pred tem bosta za peto mesto ob 17.30 igrala še Setif in West Sydney Wanderers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.