Šport
20 ogledov

Realovih 18, Cristianovih osem v tednu dni

Cristiano Ronaldo Ancelotti Real Madrid Elche EPA
Desetkratni evropski prvaki so v zadnjem tednu močno popravili vtis po slabem začetku sezone. V tedni dni so zabeležili tri zmage in ob tem dosegli kar 18 zadetkov.

Zadnja žrtev madridskega Reala je bil Elche, ki so ga nogometaši "belega baleta" premagali z enakim izidom, kot pred tednom dni Basel v Ligi prvakov (5:1). Vmes so varovanci Carla Ancelottija dosegli še eno izdatno zmago, v La Coruñi so z izjemno predstavo deklasirali Deportivo (2:8). Na tekmi proti Baslu so aktualni evropski prvaki dosegli tudi svoj 1000. gol v evropskih pokalih.

Skupno je Real na omenjenih tekmah torej zabil kar 18 golov, od tega jih je osem dosegel Cristiano Ronaldo. Enega proti Baslu, tri proti Deporju in štiri proti Elcheju. Na zadnjih treh obračunih je štiri zadetke prispeval tudi Gareth Bale.

CR7&Bale 13-11 Barcelona

Oba Realova nogometaša sta podobno učinkovita v španskem prvenstvu, posebej Cristiano je izjemno razpoložen. Po petih kolih ima na svojem računu že devet prvenstvenih golov, ob tem je treba poudariti, da na gostovanju pri Real Sociedadu ni igral zaradi poškodbe.

Bale je v La Ligi dosegel štiri zadetke, skupno sta uradno najdražja nogometaša na svetu torej že trinajstkrat zatresla mrežo španskih ligaških tekmecev. Za primerjavo: vodilna Barcelona, ki je sezono začela precej bolje kot Real in sploh še ni dobila zadetka ob popolnem točkovnem izkupičku po petih srečanjih, je skupno v prvenstvu dosegla 11 zadetkov.

 "Bila je enajstmetrovka"

Cristiano je na osmih uradnih tekmah v letošnji sezoni dvanajstkrat premagal nasprotnikovega vratarja: dvakrat v evropskem superpokalu proti Sevilli, omenjenim devetim prvenstvenim golom pa je dodal še enega v Ligi prvakov proti Baslu. Od 12 golov je tri dosegel z bele točke, a je dve od treh enajstmetrovk priigral sam. Skupno je Portugalec za Real dosegel že 25 "hat-trickov".

"Hvala soigralcem. Zame gredo stvari trenutno dobro, a najpomembnejše je, da se vsi skupaj borimo naprej," je po tekmi z Elchejem v bežnem pogovoru z novinarji dejal Cristiano, ki je zakrivil tudi enajstmetrovko za vodilni gol gostov.

"Enajstmetrovka? Da, bila je," je priznal Portugalec, ki je moral znova spregovoriti tudi o rotaciji v golu Reala. "Casillas in Navas sta najboljša vratarja v ligi. Vendar sedaj ni treba govoriti o tem, to je že utrujajoče," je dejstvo, da je Keylor Navas prvič na uradni tekmi dobil prednost pred Ikerjem Casillasom, pokomentiral Cristiano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.