Šport
37 ogledov

Rekord Tepeša, Slovenci peti

Tepeš Oberstdorf smučarski skoki poleti ekipna tekma svetovni pokal EPA
Jurij Tepeš je popravil rekord srednje skakalnice v finskem Lahtiju, slovenski orli pa so nato osvojili peto mesto.

Avstrijci Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer, Martin Koch in Andreas Kofler so zmagovalci ekipne tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v finskem Lahtiju. Drugi so bili Nemci, tretji pa Poljaki. Slovenska zasedba Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Jure Šinkovec in Robert Kranjec je bila peta.

"Glede na to, kaj vse se je dogajalo, nagajale so vremenske razmere, moramo biti zadovoljni. Čestitke pa tudi Juriju za rekord skakalnice. Pomembno pa je tudi, da smo obdržali razliko pred Japonci," je po tekmi dejal trener Goran Janus, ki o tem, ali bi imeli njegovi skakalci več možnosti, če bi bila tekma na veliki skakalnici ni želel ugibati: "Odločitev žirije je bila pravilna. Na 120-metrski skakalnici se ne bi dalo skakati, zato je bilo pravilno, da smo se selili na malo. Tam bo tudi jutrišnja posamična tekma."

Avstrija je zbrala 892,1 točke, 14 več od Nemčije, Slovenija pa je imela na koncu 829,3 točke. V drugi seriji je Tepeš s 101 meter dolgim skokom dosegel nov rekord srednje naprave v Lahtiju, kamor so zaradi močnega vetra prestavili tekmo, ki bi sicer morala biti na sosednji veliki skakalnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.