Šport
252 ogledov

Portorož mu je pisan na kožo, zmotila ga je le ena malenkost

sergij stahovski YouTube
Zmagovalec portoroškega turnirja serije Challenger Sergij Stahovski se na slovenski obali odlično počuti. "Portorož je bil super izbor," je povedal Ukrajinec.

V soboto se je s finalnim obračunom v Portorožu končal največji moški teniški turnir v Sloveniji. V finalu je nekdanji 31. igralec sveta Sergij Stahovski po treh nizih s 6:7(4), 7:6(6), 6:3 premagal 21-letnega Italijana Mattea Berrettinija in osvojil šesti turnir serije Challenger v karieri. Po zaslugi lovorike na slovenski obali se je v ponedeljek vrnil med 100 najboljših igralcev sveta, in sicer je zasedel 99. mesto.

Stahovski je izkušeni tenisač, ki je v 14-letni karieri samo s turnirskimi nagradami zaslužil nekaj več kot 4,7 milijona ameriških dolarjev. V Portorož je pripotoval skupaj z družino, v enem izmed prestižnih hotelov so mu tako družbo delali žena, sin, hčerka, sestrična in nečakinja. 

"Lahko vam povem, da v tako dobrem hotelu, s tako dobro postrežbo, res že dolgo nisem bil. Z družino izberem kakšen turnir, kjer lahko vsi uživajo, jaz pa igram tenis," je za Tenis Slovenijo (TS) povedal 31-letnik in dodal: "Portorož je bil super izbor. Turnir je vrhunski, kraj pa izjemen. Če bi imeli še peščeno plažo, bi bilo že neresnično."

Stahovski se je ljubiteljem tenisa najbolj vtisnil v spomin z zmago nad Rogerjem Federerjem v drugem krogu Wimbledona leta 2013.

Ukrajinec je užival v igri pred slovenskimi navijači. "Imeli smo kar nekaj gledalcev. Ne vem, če so bile tribune polne. Zelo lepo je bilo igrati. To je zabava za njih. Zato smo tukaj, zato nas plačujejo, da zabavamo ljudi. Lepo je bilo slišati krike 'lahko premagaš Rogerja (Federerja, op. a.)', 'lahko premagaš kogarkoli'. Res je, ampak je zelo težko. Tenis je zelo konkurenčen, igra se na visokem nivoju. 150. igralec sveta lahko premaga kogarkoli. Vesel sem, da mi je uspelo."

Minus le plaža

Portorož je nanj naredil velik vtis, še posebej ga je navdušila vrhunska postrežba. "Cel teden sem preživel v hotelu Kempinski. Gre za enega najboljših hotelov, kar zadeva organizacijo in postrežbo. Veliko sem prepotoval, tako da mi lahko verjamete. Z družino smo se imeli lepo. Portorož mi je zelo všeč. Plaža je bila manjši izziv, ker je veliko kamnov, zato je z otroki težje v vodo, ampak sem res užival. Lepo mesto," je zaključil Ukrajinec.

Stahovski je peti zmagovalec slovenskega Challengerja, ki v Portorožu poteka od leta 2013. Pred njim so turnir osvojili Slovenca Grega Žemlja (2013) in Blaž Kavčič (2014), Italijan Luca Vanni (2015) ter Nemec Florian Mayer (2016).

 

#6 at #challergertour

A post shared by Sergiy Stakhovsky/Стаховський (@stako_s) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice