Šport
27 ogledov

Ribnici uspelo, skoraj tudi Gorenju

RD Riko Ribnica RD Riko Ribnica/Facebook
Rokometaši Ribnice so se prek romunske Politehnice uspeli uvrstiti v skupinski del pokala EHF, velenjsko Gorenje pa je ostalo na pragu presenečenja proti nemškemu Füchseju.

Rokometašem Ribnice je uspel velik met. V svojem premiernem nastopu na mednarodni sceni so se prebili do skupinskega dela drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini in izločili tekmece iz Temišvara. Izbranci Roberta Beguša so pred tednom dni v Romuniji izgubili za pet golov (22:27), na povratni pa zaigrali sijajno in se z zanesljivo zmago (30:19) na koncu s skupnim izidom 52:46 uvrstili v skupinski del pokala EHF.

Gostitelji so tekmo odprli na najboljši možni način. Že po pičlih desetih minutah igre so nevtralizirali zaostanek iz Romunije in povedli s 6:1, nato pa malenkostno popustili, v 20. minuti pa so še vedno imeli prednost štirih golov (10:6). A Begušovi izbranci so sijajno odigrali zadnjih deset minut prve polovice tekme, z granitno obrambo in učinkovito predstavo v napadu so se na velik odmor podali z naravnost sanjsko prednostjo osmih zadetkov (17:9).

V drugem polčasu niso popustili niti za ped, z disciplinirano igro so do potankosti izpolnjevali vse Begušove napotke in v 40. minuti povišali na +9 (21:12). V zadnji tretjini tekme so Romuni, ki so na prvi tekmi z grobo predstavo pošteno "pretepli" Ribničane, še vedno bili v podrejenem položaju, Ribničani pa so zadnjih deset minut začeli s prednostjo osmih golov (25:17), ki so jo s preudarno igro zanesljivo ubranili.

V 55. minuti so povišali na 29:19, po zadnjem zvoku sirene pa si skočili v objem in se skupaj s svojimi privrženci začeli veseliti velikega in zgodovinskega podviga.

Velenjčanom drugič zapored spodletelo

Füchse Berlin Gorenje Velenje | Avtor: RK Gorenje/Facebook RK Gorenje/Facebook

Rokometaši velenjskega Gorenja se drugo leto zaporedoma niso prebili do skupinskega dela pokala EHF. Lani jih je izločil danski Tvis Holstebro, letos pa nemški Füchse iz Berlina.

Slovenski podprvaki so navzlic slabi kadrovski sliki in poškodbah številnih nosilcev igre - Anžetu Ratajcu, Klemnu Ferlinu in Luki Mitroviću se je v tem tednu pridružil še Alem Toskić, v slabem zdravstvenem stanju so tudi Rok Ovniček, Niko Medved, Rok Golčar in Janez Gams - v nemški prestolnici prikazali v zelo lepi luči in na kolena nekoliko senzacionalno položili favorizirane gostitelje, a ostali brez skupinskega dela pokala EHF.

Izbranci Boruta Plaskana so že pred tremi dnevi v Rdeči dvorani izgubili za pet golov, v današnjem obračunu v dvorani, ki nosi ime po legendarnemu boksarju Maxu Schmelingu - v tej dvorani so v sezoni 2014/15 nastopili na sklepnem turnirju pokala EHF in osvojili četrto mesto - pa so v prvem polčasu povsem zasenčili rokometno potentno in mednarodno pisano nemško zasedbo.

Velenjčani so pošteno namučili Berlinčane, vseskozi so imeli škarje in platno v svojih rokah. V 21. minuti so si priigrali prednost petih golov (15:10), z dobro igro pa nadaljevali vse do konca polčasa. Na tej poti jih ni zaustavila niti tretja dvominutna izključitev Darka Stojnića dve minuti kasneje, polčas so zaključili z nepričakovano, a zasluženo prednostjo petih golov (19:14).

V drugi polovici tekme so ose naredile vse, da bi si izborile napredovanje. V nemški prestolnici so dosegli odmevno zmago, v prelomnih trenutkih dvoboja pa jim je zmanjkalo svežine za rokometno senzacijo "par excellence". 

Pokal EHF, 3. krog (povratni tekmi):

RIKO RIBNICA - Politehnica Temišvar 30:19 (17:9)  /22:27/
Leban 9, Henigman 7; Lazarov, Fenici po 4.

FÜCHSE BERLIN - Gorenje Velenje 29:32 (14:19)  /29:24/
Lindberg 9, Nenadić, Elisson po 7; Medved 7, Ovniček, Mazej po 6, Brumen 5.

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - uvrščeni v skupinski del

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.