Šport
22 ogledov

Ricciardo ob zmago zaradi mehanikov

Lewis Hamilton EPA
Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Monaku.

Na šesti dirki sezone je Lewis Hamlton premagal Avstralca Daniela Ricciarda (Red Bull), tretji je bil Mehičan Sergio Perez (Force India). Ricciardo je prepričljivo vodil v prvem delu preizkušnje, ki ga je zaznamovala mokra steza, start za varnostnim avtomobilom in nekaj nesreč, nato pa so ob menjavi pnevmatik veliko napako storili njegovi mehaniki. Ko je Avstralec prišel v boks so šele prinašali prave pnevmatike. Ob vrnitvi na stezo je tik pred njega zapeljal Hamilton.

Vodilni v svetovnem prvenstvu Nemec Nico Rosberg (Mercedes) je bil tokrat le sedmi, v zadnjih metrih ga je s šestega mesta zrinil rojak Nico Hülkenberg, a je vseeno ostal na vrhu skupnega seštevka. Vendar ima zdaj le še 24 točk prednosti pred moštvenim sotekmovalcem Hamiltonom. Tretji Ricciardo zaostaja 40 točk.

Hamilton je na dirki, ki so jo zaradi dežja začeli za varnostnim avtomobilom, prekinil osem preizkušenj dolgo sušo zmag. Skupno je današnja njegova prva v sezoni 2016, druga v kneževini in 44. v karieri.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.