Šport
26 ogledov

Rodgersu namesto red bulla dali "doping"

Mike Rodgers EPA
Dopinški osumljenci imajo najrazličnejše vzroke (izgovore?), zakaj so bili testi pozitivni. Mike Rodgers, ameriški sprinter, pravi, da se je mislil okrepčati z red bullom, a se je ta izkazal za nekaj drugega!

Nekdanji ameriški prvak na 100 metrov Mike Rodgers je bil pozitiven na dopinškem testu na prepovedano snov, zaradi česar je ogrožen njegov nastop na svetovnem prvenstvu v atletiki v južnokorejskem Daeguju, je v soboto potrdil njegov agent Tony Campbell.

"V Italiji je s prijatelji odšel v lokal, kjer je popil pijačo. Mislil je, da pije red bull, v resnici pa je šlo za neko drugo pijačo, ki je vsebovala nedovoljeno poživilo," je povedal Campbell. Sprinterja so na prepovedano poživilo testirali junija v italijanskem Lignanu, kjer je bila ameriška štafeta na pripravah.

Šestindvajsetletni atlet je letos vpisal četrti najhitrejši čas v teku na 100 metrov. Zdaj ga čakajo še izidi testa B, ki bodo sicer znani šele dva dneva po dokončnem oblikovanju ameriške ekipe za svetovno prvenstvo v Južni Koreji. Rodgers je bil kandidat za reprezentanco na 100 metrov in za štafeto 4x100 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.