Šport
57 ogledov

Rodrigues dobil 12. etapo, Price še vodi

Helder Rodrigues Dakar 2016 EPA
Med motociklisti je 12. etapo najhitreje končal Portugalec Helder Rodrigues.

Portugalski motociklist Helder Rodrigues (Yamaha) je zmagovalec 12. etape vzdržljivostnega relija Dakar, 913 kilometrov dolge etape med San Juanom in Villo Carlosom Pazom.

V skupnem vodstvu ostaja Avstralec Toby Price, ki je v cilj prišel kot drugi, s 7:32 minute zaostanka. Tretji je bil Argentinec Kevin Benavides, ki je zaostal še 23 sekund več.

V skupnem seštevku ima Price pred drugim Slovakom Stefanom Svitkom, danes četrtim, 37:39 minute prednosti. Tretji je Čilenec Pablo Quintanilla (+53:10), četrti pa Rodrigues (+54:29).

Marčič do osebnega cilja

Edini slovenski predstavnik Simon Marčič je kljub mukam končal tudi predzadnjo etapo, bil je 70.

"To je bil drugi del maratonske etape, po kilometrih ne tako zahtevne, a teren je bil res naporen. Sipine, mehka mivka, imel sem težave s pobiranjem motorja, ker ga ne morem pobrati ne z desno ne z levo roko. Spal sem urico ali dve, potem start nove etape ... če bi bilo to nekaj dni prej, bi odstopil, a sem zdaj stisnil zobe. Na roko mi je šlo tudi to, da so etapo prekinili zaradi težavnih razmer. Upam, da se prebijem do Rosaria," je pred začetkom predzadnje etape dejal Marčič, ki je vse bližje uresničitvi osebnega cilja - priti do cilja v argentinskem Rosariu v soboto, 16. januarja. 

Peterhansel pred skupno zmago

Med avtomobilisti je 12. etapo dobil Finec Mikko Hirvonen pred lanskim zmagovalcem Katarcem Naserjem al-Atijahom, tretji je bil Južnoafričan Lleroy Poulter

Skupno pa je v vodstvu Francoz Stephane Peterhansel (Peugeot), ki ima pred al-Atijahom 40 minut naskoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.