Šport
51 ogledov

Vročina zaustavila etapo

Antoine Meo EPA
Francoz Antoine Meo s KTM-jem je zmagovalec 11. etape relija Dakar, na 712 km dolgi preizkušnji od La Rioje do San Juana si je privozil 18 sekund prednosti pred Avstralcem Tobyjem Priceom.

Toby Price sicer ostaja vodilni v skupnem seštevku med motociklisti. Etapo je sicer prekinila vročina, zato so je prireditelji predčasno končali. Tretji med motociklisti je bil Čilenec Pablo Quintanilla, ki je zaostal dve minuti in 48 sekund. Price še vedno vodi v skupnem seštevku, pred drugim Slovakom Stefanom Svitkom, ki je bil danes 12., ima zdaj 35:23 minute prednosti.

V cilj so prišli le vodilni dirkači, preostale so na 243 kilometru ustavili. Kot so zapisali na uradni spletni strani, se morajo prireditelji zdaj odločiti, kateri časi bodo obveljali.

Med avtomobilisti je etapo dobil Katarec Nasser Al Attiyah z Minijem. Al Attiyah je imel ob koncu etape 5:52 minute prednosti pred Francozom Sebastienom Loebom, ki je bil drugi, tretje mesto je osvojil Finec Mikko Hirvonen, ki je zaostal sedem minut in eno sekundo. Francoz Stephane Peterhansel, danes četrti, ima skupno 51:55 minute prednosti pred Al Attiyahom.

Zaradi večje okvare vozila je danes odstopil Španec Carlos Sainz, ki je bil po deveti etapi vodilni, nato pa ga je na cedilu pustil avtomobil. Konec je tudi za motociklista Paula Goncalvesa, ki je bil po desetih etapah na skupnem četrtem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.