Šport
14 ogledov

Sredi dirke rešila življenje kolegu

Laia Sanz Dakar EPA
Motociklistka Laia Sanz se je v četrti etapi relija Dakar izkazala z izjemno potezo.

Španka Laia Sanz v konkurenci motociklistov s svojim KTM-om tudi letos sodeluje na reliju Dakar. V četrti etapi, ki je bila na sporedu v sredo, je svoj rezultat postavila v ozadje in pri tem pomagala francoskemu kolegu.

Pierre Alexandre Renet je namreč padel s svojega motocikla, udarec pa je bil tako hud, da se je tekmovalec iz Cherbourga pri tem onesvestil. 

Ko se je do njega pripeljala Sanzova, je prekinila svojo vožnjo in mu nudila prvo pomoč. "Ustrašila sem se najhujšega, ko sem ga videla, kako nezavesten leži na zemlji. Ko je prišel do zavesti, je tarnal nad bolečinami v kolkih in hrbtu, toda uspelo se mu je izvleči," je za TVP povedala španska voznica.

Vrnili so ji čas

Sanzova je s Francozom ostala, vse dokler ni prispel helikopter, ki je ponesrečenca prepeljal v bolnišnico. Španka je izgubila veliko časa, v skupni razvrstitvi je ob koncu četrte etape z 21. padla na 38. mesto. Toda organizatorji so ji minute, ki jih je posvetila Renetu, vrnili in tako je peto etapo začela z 19. pozicije.

"To je bila prava odločitev. V takšni situaciji bi vsak moral narediti enako," je takoj po koncu četrte etape, ko odločitev organizatorjev še ni bila znana, dejala Sanzova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.