Šport
409 ogledov

Roglič končal na stopničkah

Dirka po Britaniji
Caleb Ewan (Mitchelton Scott) je zmagovalec zadnje etape Dirke po Britaniji. Julian Alaphilippe (Quick Step) je obranil skupno zmago, Primož Roglič (Lotto NL-Jumbo) pa se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Prvi današnji beg na zadnji etapi Dirke po Britaniji oblikujejo Alex Paton, Taylor Phinney in Connor Swift, ki pa so kmalu ujeti.

Po 28 km znova napade Swift v družbi Sylvaina Chavanela, Matta Holmesa in Chrisa Frooma. Ko so tudi ti ubežniki ujeti, poizkusita Vasil Kiryienka in Emils Liepins. Nekdanji svetovni prvak v kronometru se otrese zasledovalca in si privozi 30 sekund prednosti pred glavnino, toda tudi on je še pred ciljem ujet.

Kiryienka | Avtor: Profimedia Profimedia

V sprinterskem obračunu med Calebom Ewanom, Fearnandom Gavirio in Andrejem Greiolmo se tokrat prepričljivo za najmočnejšega izkaže avstralski sprinter.

Ewan | Avtor: Profimedia Profimedia

V glavnini je na cilj prispel tudi Primož Roglič, ki je končal na 18. mestu. V skupnem seštevku v ospredju ni prišlo do sprememb, Roglič je z zaostankom 33 sekund za Julian Alaphilippom končal na tretjem mestu. Drugo mesto je osvojil Wouter Poels (Sky).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice