Šport
167 ogledov

Roglič ostal v igri za skupno zmago

Primož Roglič Epa
Končana je tretja etapa na dirki po Baskiji.

Avstralec Jay McCarthy je zmagovalec tretje etape dirke po Baskiji od Bermea do Valdegovie. Kolesar ekipe Bora Hansgrohe si je po slabih 185 kilometrih vožnje zmago zagotovil v skupinskem sprintu, v katerem sta se mu najbolj približala Belorus Aleksandr Rijabušenko in Poljak Michal Kwiatkowski, ki je pred tem tudi poskušal z napadom.

Vodilni v skupnem seštevku Francoz Julian Alaphilippe je bil tokrat šesti, a prednosti pred drugouvrščenim Primožem Rogličem ni povečal, ta še vedno znaša osem sekund. Zasavec se tokrat ni izpostavljal, varčeval je moči za četrtkov 19,4 kilometra dolg kronometer v Lodosi, ki bo v boju za skupno zmago zelo pomemben.

Julian Alaphilippe Po Baskiji Šport Déjà vu za Rogliča

Čeprav je etapa vsebovala tri kategorizirane vzpone v prvi in šest manjših vzponov v drugi polovici etape, selekcije ni naredila. Najboljši so varčevali z močmi za četrtkovo uro resnico, do presenečenja pa so poskušali priti ubežniki. Najprej je ubežna skupina vsebovala šest tekmovalcev, najbolj znano ime med njimi je bil Belgijec Thomas De Gendt.

Najdlje je v begu vztrajal Danec Chris-Juul Jensen, njega in De Gendta sta 15 kilometrov pred ciljem ujela kolesarja Skya Kwiatkowski in David Dela Cruz, to je vzelo voljo De Gendtu, kmalu zatem pa je presenetljivo popustil tudi nekdanji poljski svetovni prvak. Jensen in Dela Cruz nista imela nobenih možnosti, da bi sama prišla do cilja, glavnina ju je tri kilometre pred ciljem ujela, odločal je sprint, v katerem je bil najboljši McCarthy, ki je zabeležil svojo drugo letošnjo zmago, pred tem je bil januarja najboljši na dirki Cadela Evansa v Avstraliji.

Od Slovencev je bil v sprintu najboljši Jan Polanc (UAE Emirates), zasedel je 20. mesto, Roglič je bil 32., Simon Špilak pa 55. V skupnem seštevku je slednji 27., zaostaja dve minuti in 33 sekund, Polanc pa 44., njegov zaostanek znaša štiri minute in 34 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.