Šport
2974 ogledov

Roglič: Razmišljam o tem, ne bom lagal

Primož Roglič po Romandiji Epa
Primož Roglič se je v letošnji sezoni z zmagama na dirki po Baskiji in Romandiji zapisal na svetovni zemljevid kolesarstva.

Kot pravi Primož Roglič, je postal eden najboljših na svetu, čeprav se letos še ne bo preizkusil v dirkanju na generalni razvrstitvi na kateri od treh tritedenskih dirk, pa je to cilj za naslednje sezone.

Z današnjo etapo s ciljem v Ženevi je osvojil še svojo drugo etapno dirko v treh tednih. Z uspehom na dirki po Baskiji je izpolnil zadani cilj sezone, ki ga je nadgradil v Romandiji. Priznal je, da je bilo dirkanje v tem tednu stresno, sploh ker je moral braniti majico vodilnega. Ponosen je, da je skupaj z ekipo LottoNl-Jumbo pokazal dobro predstavo in da je del nizozemske zasedbe.

Primož Roglič po Romandiji Po Romandiji Šport Rogličeva dominacija se nadaljuje

Zdaj ga čaka zaslužen počitek, ko bo skušal odmisliti kolesarstvo, nato pa sledi priprava na julijsko dirko po Franciji, kjer bo lovil etapne zmage. Na vprašanje o dirkanju na generalno razvrstitev na največji etapni dirki na svetu prihodnje leto pa je odgovoril: "Razmišljam o tem, ne bom lagal. Poskusil bom tudi z največjimi dirkami v kolesarstvu. Lani sem pokazal, da sem blizu, letos sem bil osredotočen na to, da pridem do skupne zmage. V prihodnosti bom poskušal tudi na največjih dirkah," je na novinarski konferenci dejal 28-letni svetovni podprvak v vožnji na čas.

Še pred nastopom na Touru bo nastopil na domači dirki po Sloveniji, kjer je v preteklosti še kot član novomeške Adrie Mobil zmagal. Tudi letos bo veljal za enega glavnih favoritov za končno zmago, čeprav bo to le ena od stopničk na poti do vrhunca sezone za mnoge kolesarje.

"Naredil sem, kar sem v tej sezoni želel. Dosegel sem cilj z Baskijo, zdaj še z Romandijo. Imam še veliko izzivov. Najprej se bom skušal spočiti, odmisliti kolesarstvo in se zatem osredotočiti na Tour," je razložil Roglič.

Leta 2007 je postal mladinski svetovni prvak na ekipni tekmi v smučarskih skokih, nekaj let kasneje pa se je od tega zimskega športa poslovil zaradi pomanjkanja motivacije. To je hitro našel na kolesu in v petih letih je postal eden najboljših na svetu.

Primož Roglič po Romandiji | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice