Šport
145 ogledov

Roglič že navdušil delodajalce

Primož Roglič EPA
Primož Roglič je v kratkem času postal odličen kolesar. Uradno je s smučarskimi skoki nehal leta 2012, v letu 2015 z odličnimi predstavami v dresu Adrie Mobil prišel do pogodbe z nizozemsko ekipo LottoNL-Jumbo, že na drugi dirki pa osvojil skupno peto mesto v močni konkurenci.

Šestindvajsetletnik je že leta 2014 pokazal, da se hitro uči kolesarskih veščin in je velik potencial, kar je dokončno potrdil v sezoni 2015. Med drugim je Primož Roglič dobil dirki po Azerbajdžanu in Sloveniji, njegove rezultatepa so opazile tuje ekipe. Na koncu se je mladinski ekipni svetovni prvak v skokih iz leta 2007 - s SP ima še ekipno srebro, dvakrat je zmagal na tekmah celinskega pokala - dogovoril za sodelovanje z nizozemsko ekipo LottoNL-Jumbo. Ta mu je zaupanje izkazala že na začetku sezone, ko mu je priložnost ponudila na prvi dirki sezone svetovne serije v Avstraliji. Tam je dobro kolesaril, a dirke ni končal zaradi padca.

Na drugi dirki sezone po Algarveju, ki se je končala v nedeljo, pa je že dodobra opozoril nase. V drugi etapi je bil tretji za Špancem Luisom Leonom Sanchezom in Britancem Geraintom Thomasom, v zadnji etapi prišel v cilj kot šesti, skupno pa osvojil peto mesto za Thomasom, Špancema Ionom Izagirrejem in Albertom Contadorjem ter Francozom Thibautom Pinotom. S tem je presenetil vse, a sam ostaja z nogami trdno na tleh.

"Včeraj sem prišel dobro nazaj domov. Nič, dela se naprej. Vesel sem, da sem vse odvija tako uspešno. Z veseljem se oziram v nadaljevanje sezone," skromno pravi Trboveljčan, ki ga naslednja dirka čaka 5. marca, in sicer enodnevna Strade Bianche, ki bo za Rogliča nekaj novega: "Nisem najbolj seznanjen s takšnimi dirkami. Bo nekaj novega, čaka me učenje." Po tej preizkušnji bo Rogla, kot kličejo Rogliča, nastopil še na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja.

"Cel dan je bilo težko. Etapa je bila gor in dol, sem in tja. Na koncu nas je ostalo malo, le najboljši. Čakali smo na sprint, na zadnji kilometer. Sanchez in Thomas sta bila močnejša v sprintu. Če ne bi bila, bi zmagal jaz," se je na drugo etapo dirke po Algarveju, ko je bil tretji - to je do zdaj najboljša uvrstitev v dresu LottaNL-Jumba -, ozrl Roglič. Na svoji spletni strani je sicer po prvi etapi pogumno zapisal, da se je že prej odločil zmagati drugo etapo, čeprav ni imel pojma kako. A je bil blizu, zmanjkale so mu le tri sekunde.

Po koncu dirke po Algarveju je požel veliko pohval vodstva nizozemskih delodajalcev. Roglič je s tem potrdil zaupanje ekipe, ki ga je vzela pod svoje okrilje, na vprašanje, kaj to pomeni za njegovo prihodnost, pa je odvrnil: "Super je. Vsi so navdušeni. Kaj pa vem ... Nismo govorili, kaj to pomeni za naprej. Sigurno bom še dobil priložnosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.