Šport
34 ogledov

Vse bolj znan med kolesarsko elito

kolesarska dirka po Sloveniji Saša Despot
Primož Roglič je predvsem lani resno opozoril nase, ko je v dresu novomeške kolesarske ekipe Adria Mobil osvojil tudi dirko po Sloveniji, odlično dirkanje pa mu je prineslo pogodbo z ekipo iz svetovne serije LottoNL-Jumbo.

Primož Roglič je leta 2007 osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka v smučarskih skokih na ekipni tekmi, leta 2013 pa je prvo leto nosil dres Adrie Mobila. "Sanjal sem, da bom najboljši v smučarskih skokih, toda sanje se niso uresničile, ko sem ugotovil, da nisem med najboljšimi pri 20, 21 letih. Nisem bil tam, kjer sem sanjal, zato sem se odločil za spremembo in poizkusil kolesarstvo," je pred startom druge etape dirke po Avstraliji, prve v sezoni na koledarju svetovne serije, dejal Roglič.

"Ko sem bil skakalec, nam niso dovolili kolesariti, ker kot skakalec rabiš hitre mišice, v kolesarstvu delaš samo ene gibe, zato izgubiš hitrost. Po koncu skakalne kariere sem si kupil kolo in odkril, da sem precej dober v tem," je še dodal Roglič.

Šestindvajsetletnik je priložnost pri nizozemski ekipi dobil že takoj na začetku sezone. Na kriteriju dirke po Avstraliji je bil med ubežniki, pravi debi pa je doživel v torek, ko je v cilj prve etape prišel na 86. mestu. V drugi je bil še boljši - 32.

"Pomagal bom ekipi, imamo veliko dobrih fantov. Res mi je všeč nova ekipa, vsi fantje so izjemni in veselim se sezone. Dirka pa je težka, je vroče, toda menim, da smo lahko dobri," je o nalogah na avstralski dirki razložil Roglič, na vprašanje, kakšne so njegove sanje v kolesarstvu pa je odvrnil: "Ne vem, bomo videli, toda že živim svoje sanje, ker sem želel biti tu in se boriti z najboljšimi na svetu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.