Šport
4717 ogledov

Rogličev tekmec ni želel pomagati ekipi: "Morda se sliši grdo ..."

geraint thomas Epa
Nekdanji zmagovalec dirke po Franciji se ni bil pripravljen sprijazniti z vlogo druge violine.

Britanski kolesar Geraint Thomas je v pogovoru za italijanski športni dnevnik Gazzetta dello Sport priznal, da na letošnji Tour ni odšel zato, ker ni želel biti le v pomoč ekipi oziroma branilcu naslova Kolumbijcu Eganu Bernalu.

Primož Roglič Tour Šport Padec 'Rogličevih' in Pogačarja, zmaga za Irca

Thomas pravi, da ni bil dovolj pripravljen, da bi se boril za visoke uvrstitve, brez tega pa je nastop zanj izgubil smisel, saj bi moral premagati Bernala, ki si je status prvega kapetana priboril z uvrstitvami na prejšnjih dirkah po odmoru zaradi novega koronavirusa.

geraint thomas | Avtor: Epa Epa
"Ne morem sicer reči, da nisem šel na Tour zaradi enega razloga, bilo je veliko malenkosti, a glavni je bil ta, da nisem bil stoodstoten in nisem želel biti le pomočnik. To se mogoče sliši grdo, ampak sem v letih, v katerih moram razmišljati tako in izkoristiti vsako priložnost. Še vedno sem na ravni, ko lahko dirkam zase, ni mi še treba biti pomočnik," je priznal Thomas, ki bo namesto na Touru nastopil na Giru, na katerem bo imel status kapetana.

"Mislim, da mi letos Giro ustreza bolj kot Tour. Veliko časa preživim v Italiji, motivirajo me tudi trije kronometri. Giro je bil moj cilj že leta 2017, a sem moral odstopiti. Vedno sem se želel vrniti in napasti vrh. Letos je idealna priložnost," meni 34-letni kolesar iz Walesa, ki je potrdil, da bo nastopil tudi na svetovnem prvenstvu v Imoli, a, kot kaže, le v kronometru.

Kot glavna tekmeca za najvišje uvrstitve na Giru Thomas omenja Italijana Vincenza Nibalija in Danca Jakoba Fuglsanga.

Ganil do solz Šport Rogličev sin ukradel šov in stopil srca ljudi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.