Šport
1471 ogledov

Zorman brez še enega pomembnega aduta

Rok Ovniček Profimedia
Odpadel je še četrti član prvotno načrtovane zasedbe.

Moška članska rokometna reprezentanca bo na prihajajočem evropskem prvenstvu nastopila brez organizatorja igre Roka Ovnička, je v izjavi za javnost sporočila Rokometna zveza Slovenije (RZS). Osemindvajsetletnik si je na petkovi pripravljalni tekmi proti Črni gori v Poreču poškodoval desno koleno.

Še isti dan je v izolski bolnišnici opravil prve preiskave, ki so pokazale, da na EP ne bo mogel nastopiti. Natančna diagnoza poškodbe bo znana po dodatnih detajlnih preiskavah v prihodnjih dneh, je še sporočila RZS.

Selektor slovenske izbrane vrste Uroš Zorman je tako pred prvenstvom stare celine v Nemčiji, ki se bo začelo 10. januarja, ostal še brez enega pomembnega člena reprezentance.

Pred njim si je že na začetku sezone huje koleno poškodoval Domen Makuc, strgana ahilova tetiva je ustavila Stefana Žabića, Blaž Janc pa okreva po poškodbi hrbta. Vsi trije so poškodbe staknili v svojih klubih.

Seznam potnikov v nemško prestolnico bo Uroš Zorman razkril na ponedeljkovi novinarski konferenci v Ljubljani.

Slovenija bo nastope med evropsko elito začela v četrtek v Berlinu, ko se bo ob 18. uri pomerila s Ferskimi otoki. Z vmesnima dnevoma premora bosta sledili še tekmi s Poljsko in Norveško.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.