Šport
23 ogledov

Rokometaši brez domačega parketa

rokomet Anže Petkovšek
Mednarodna rokometna zveza (IHF) je obelodanila gostitelje kvalifikacijskih turnirjev za letošnje olimpijske igre v Rio de Janieru.

Slovenija, ki je bila tudi med kandidati za gostitelja enega izmed turnirjev, bo vstopnico za Rio lovila na Švedskem, kjer bosta ob gostiteljici in Sloveniji igrala še Španija in Iran.

Druga dva turnirja bosta na Poljskem, kjer bodo domačini igrali proti Makedoniji, Čilu in Tuniziji, in na Danskem, kjer se bo domača vrsta spopadla s Hrvaško, Norveško in Bahrajnom.

Turnirji bodo med 8. in 10. aprilom. Prvi dve reprezentanci iz vsakega turnirja si bosta zagotovili nastop na OI. Mesto v Riu že imajo zagotovljeno Brazilija, Francija, Katar, Argentina, Nemčija in Egipt.

Moška rokometna reprezentanca Slovenije je doslej že dvakrat nastopila na olimpijskih igrah. Prvič je bilo to v Sydneyju leta 2000, drugič pa štiri leta pozneje v Atenah.

Pri ženskah znanih že šest udeleženk

Pri ženskah imajo mesto zagotovljeno že Brazilija, Španija, Angola, Argentina, Južna Koreja in Norveška. Na prvem kvalifikacijskem turnirju pa bodo v Franciji ob domačinkah igrale še Nizozemska, Japonska in Tunizija, na drugem na Danskem bodo igrale še Romunija, Urugvaj in Črna gora, na tretjem v Rusiji pa še Poljska, Švedska in Mehika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.