Šport
44 ogledov

"Če ne gremo v Rio, bom odstopil"

rokomet Anže Petkovšek
Selektor slovenske rokometne reprezentance si je zadal visok cilj.

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je v pogovoru za hrvaški športni časnik Sportske novosti napovedal svoj odstop s selektorskega položaja v primeru, da se Slovenija prek dodatnih kvalifikacij ne bo prebila na letošnje poletne olimpijske igre v Rio de Janeiru.

Slovenija se bo v dodatnih kvalifikacijah med 7. in 10. aprilom pomerila s Španijo, Švedsko in Iranom. Na OI bosta odpotovali prvo in drugouvrščena izbrana vrsta, Mednarodna rokometna zveza (IHF) pa bo prireditelja izbrala v teh dneh.

"Ne bom se kot nor oklepal selektorskega stolčka. Če se ne uvrstimo v Rio, bom prepustil mesto nekomu drugemu," je dejal Črnogorec in dodal: "Nikoli nisem bil ljubljenec sreče, vedno sem si moral vse izboriti po rudarsko."

V prvi skupini dodatnih kvalifikacij za letošnje OI bodo nastopili Poljska, Makedonija, Čile in Tunizija, v tretji pa Hrvaška, Danska, Norveška in Bahrajn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.