Šport
33 ogledov

Na poti do SP ena najvišjih ovir

rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Veselin Vujović EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na žrebu v Krakovu dobila tekmico v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017.

Reprezentanca Slovenija se bo pomerila z Norveško, četrtouvrščeno ekipo z evropskega prvenstva na Poljskem. Prva tekma bo med 10. in 12. junijem v Sloveniji, povratna pa med 14. in 16. junijem v gosteh.

Slovenija si je zavoljo 14. mesta na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem močno otežila pot do Francije, saj jo je Evropska rokometna zveza (EHF) uvrstila v drugo jakostno skupino, skupaj z Avstrijo, Portugalsko, BiH, Češko, Latvijo, Nizozemsko, Črno goro in Srbijo.

V prvem jakostnem bobnu so bile Islandija, Madžarska, Švedska, Rusija, Danska, Belorusija, Makedonija in Poljska ter četrtouvrščena izbrana vrsta z letošnjega sklepnega turnirja stare celine, igra kroglic v krakovski Tauron Areni pa je Sloveniji na koncu namenila izjemno zahtevno tekmico. 

Žreba v Krakovu sta se udeležila tudi generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Goran Cvijić in direktor slovenske moške reprezentance Uroš Mohorič. "Za nas je oteževalna okoliščina tudi dejstvo, da bomo povratno tekmo igrali v gosteh. V vsakem primeru bo zelo zanimivo, v tem trenutku pa je zelo težko napovedati, kdo se bo prebil do svetovnega prvenstva v Franciji," je po današnjem žrebu v Krakovu dejal Mohorič.

Znanih že enajst držav udeleženk

Na SP sta se poleg gostiteljice Francije neposredno uvrstili tudi finalista letošnjega evropskega prvenstva Španija in Nemčija, v Francijo bo odpotovala tudi tretjeuvrščena izbrana vrsta Hrvaška. V Franciji bo nastopilo 24 izbranih vrst, doslej pa so nastop zagotovile tudi Katar, Bahrajn, Japonska, Savdska Arabija, Angola, Egipt in Tunizija.

Svetovno prvenstvo v Franciji bo na sporedu med 11. in 29. januarjem 2017, tekme pa bodo gostili Pariz, Rouen, Nantes, Metz, Albertville, Montpellier, Lille in Brest.

Drugi pari dodatnih evropskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Franciji so Švedska - BiH, Češka - Makedonija, Poljska - Nizozemska, Rusija - Črna gora, Srbija - Madžarska, Islandija - Portugalska, Belorusija - Latvija in Danska - Avstrija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.