Šport
62 ogledov

Ugodna skupina za Slovence v boju za OI

rokomet Slovenija Švedska Saša Despot
Po poročanju spletne strani www.handball-world.com se bo slovenska moška rokometna reprezentanca v dodatnih kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Riu de Janeiru pomerila s Poljsko, Čilom in afriškim podprvakom.

Na drugem kvalifikacijskem turnirju naj bi nastopili Španija, Nemčija, Iran in tretjeuvrščena izbrana vrsta z evropskega prvenstva na Poljskem 2016, na tretjem turnirju pa Danska, Hrvaška, drugouvrščena reprezentanca z evropskega prvenstva na Poljskem 2016 ter Bahrajn. Olimpijski nastop si bosta izborili po dve najboljši izbrani vrsti iz vseh treh kvalifikacijskih turnirjev.

Prireditelji kvalifikacijskih turnirjev bodo dokončno znani po evropskem prvenstvu med 16. in 31. januarjem 2016 na Poljskem in afriškem prvenstvu med 21. in 30. januarjem 2016 v Egiptu. Nastop na olimpijskih igrah v Riu so si poleg prirediteljev Brazilcev zagotovili še svetovni prvaki Francozi, zmagovalci azijskih olimpijskih kvalifikacij Katarci in Argentinci. Slednji so slavili na letošnjih panameriških igrah v Torontu, v vsakem primeru pa si bosta nastop v Braziliji izborila afriški in evropski prvak.

Ob morebitnem zmagoslavju Francije na EP na Poljskem si bo neposredno vozovnico za Rio izborila tudi drugouvrščena izbrana vrsta, kar lahko ponovno prinese določene spremembe v nabor nastopajočih reprezentanc v kvalifikacijah za OI. Prva v čakalnici je Makedonija, devetouvrščena z letošnjega svetovnega prvenstva v Katarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.