Šport
27 ogledov

Ronaldinho bo malce zamudil

ronaldinho atletico mineiro klubsko sp raja casablanca Reuters
Brazilski nogometni zvezdnik Ronaldinho, ki je nedavno nekoliko presenetljivo podpisal dveletno pogodbo za mehiško ekipo Queretaro, svojim novim soigralcem še ne bo mogel pomagati na zelenicah.

Vzrok je tehnične narave, saj 34-letni Ronaldinho vse do zadnjega ni dobil mehiškega dovoljenja za delo in je moral preložiti prihod v to državo. Nekdanji dvakratni najboljši nogometaš na svetu je načrtoval, da bo prvič oblekel dres novega kluba že na tekmi mehiškega prvenstva v petek, toda birokratski zapleti so mu načrtovano premiero preprečili.

Trener Queretara Ignacio Ambriz pa je namignil, da bo kljub slavni preteklosti Ronaldinha najprej preizkusil, da bo videl, kako dobro je nogometaš fizično pripravljen. "Pogovorila se bova, da vidim, kako dobro je pripravljen in ali že lahko igra," je dejal trener.

Dovoljenje prejel v četrtek

Nekdanji zvezdnik Barcelone je šele v četrtek dobil delovno dovoljenje, tako da ne bo mogel pripotovati v Mehiko dovolj zgodaj, da bi lahko sodeloval na tekmi s Pueblo.

Ronaldinho, ki je najboljša nogometna leta preživel pri velikih klubih v Evropi (PSG, Barcelona, Milan), je ob koncu kariere prišel k domačemu Atletico Mineiru, a je julija končal sodelovanje s tem moštvom, pred dnevi pa se je odločil za selitev v Mehiko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.