Šport
54 ogledov

Ropi in umori se vrstijo

olimpijska vas rio de janeiro EPA
Nemški nacionalni televizijski postaji ARD in ZDF sta v petek skoraj ostali brez dragocene opreme za prenose poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru.

Oboroženi roparji so na aveniji Brasil ustavili tovornjak, ki je bil na poti od pristanišča v olimpijsko medijsko središče, ter onemogočili voznika in napravo za slednje vozila.

Drzna tatvina brazilskih nepridipravov se je na koncu izjalovila, policija je vendarle našla televizijsko opremo v vrednosti 400.000 evrov, ki je bila v celoti nepoškodovana, a tudi zavarovana v primeru kraje.

Do aprila že 1715 umorov

Najbolj razvpito brazilsko mesto bo med 5. in 21. avgustom kot prvo južnoameriško mesto gostilo poletne olimpijske igre. Brazilske oblasti zelo veliko pozornosti namenjajo varnosti, v tem pa so neuspešni.

Od januarja do aprila so zabeležili kar 1715 umorov, kar je za 15 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Ob tem obstaja bojazen terorističnih napadov, številni športni zanesenjaki pa so se obisku v Rio de Janeiru odpovedali tudi zaradi strahu pred virusom zika in dokaj nestabilnim političnim in ekonomskim razmeram v Braziliji, ki je zapadla v najhujšo recesijo v zadnjih 25 letih.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.