Šport
59 ogledov

Rosbergu kazen po dirki

Nico Rosberg EPA
Vodstvo dirke formule 1 v Silverstonu je nemškega dirkača Nica Rosberga (Mercedes) zaradi nedovoljene radijske komunikacije z ekipo kaznovalo z desetimi sekundami pribitka.

Zaradi prisojene kazni je Nico Rosberg izgubil drugo mesto in je tako v Silverstonu osvojil le tretje mesto, skupno pa ima v SP le še točko prednosti pred današnjim zmagovalcem Lewisom Hamiltonom.

Vodstvo tekmovanja je pod drobnogled vzelo radijsko komunikacijo nekaj krogov pred koncem, ko so iz boksov Rosbergu svetovali, naj zaradi težav z menjalnikom ne uporablja sedme prestave.

V letošnji sezoni so možnosti pogovorov med dirkači in moštvom prek radijskih zvez močno omejene, pravila pa natančno določajo, v katerih primerih lahko ekipa voznika obvešča o tehničnih vidikih oziroma težavah z dirkalnikom.

Rosberg je bil po prihodu v cilj sicer drugi za moštvenim sotekmovalcem Hamiltonom, a je imel le 1,3 sekunde prednosti pred tretjim Nizozemcem Maxom Verstappnom (Red Bull). Ta je tako po odločitvi za zeleno mizo napredoval na drugo mesto, Rosberg je tretji.

Skupno je zdaj Rosberg še prvi, toda pred nadaljevanjem sezone v Budimpešti čez 14 dni ima le še točko naskoka pred Hamiltonom (168-167). Tretji je Finec Kimi Räikkönen (Ferrari) s 106.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.