Šport
28 ogledov

Rossi: Morda ne bom niti vozil zadnje dirke

Valentino Rossi EPA
Valentino Rossi meni, da si ni zaslužil kazni ob trku z Marcom Marquezom na dirki v Sepangu.

Zadnja dirka za Veliko nagrado Malezije bo še kar nekaj časa razburjala ljubitelje motociklizma. Ti so se razdelili na dva tabora po dvoboju med Valentinom Rossijem in Marcom Marquezom.

"Zelo enostavno je razložiti, kaj se je zgodilo, saj se to dobro vidi na posnetkih. Videl sem Valentina, kako namerno zavira, me opazuje in čaka na to, da se približam. Počakal sem, kaj bo storil, nato pa mi je z nogo pritisnil roko na prednjo zavoro. Kolo mi je zablokiralo, sam pa sem padel," je svoje videnje dogodkov predstavil do naslednje dirke še aktualni svetovni prvak Marquez in dodal: "Nikoli še nisem doživel česa podobnega. Jaz sem končal v pesku, on pa je bil tretji. Ne vem, kako mu je padlo na pamet, da me udari z nogo. Lahko se prehitevamo, tekmujemo, a to?"

"Morda ne bom niti nastopil," pa je po prejeti kazni dejal Rossi. Ta bo moral zadnjo dirko v sezoni začeti z zadnjega mesta, ob morebitni zmagi Jorgeja Lorenza pa bi svetovni prvak postal le v primeru, da ciljno črto prečka kot drugi. Razlika v skupnem seštevku pred odločilno preizkušnjo namreč znaša le sedem točk v prid italijanskega veterana.

Ta je dejal: "To je grozno! Nisem ga zrušil. Motor ne moreš kar tako zrušiti. On je trčil vame in noga mi je pri tem zdrsnila. Poglejte si posnetek s helikopterja! Ukradel mi je prvenstvo! želel sem ga le sprovocirati, saj mi takšne reči počenja že nekaj časa."

"Res je, da je Marquez s svojim stilom vožnje namerno upočasnjeval Rossija, a ni prišlo do kontakta, prekršil pa ni nobenega pravila. Valentino je reagiral na nekaj, kar je smatral za provokacijo. Njegova poteza pa je bila proti pravilom. Rossi je svoje početje želel pojasniti s tem, da mu je zdrsnila noga, a po pregledu posnetkov ni dokaza za to," pa je odločitev pojasnil direktor MotoGP Mike Webb.

Komentarjev 14
  • macola 10:35 27.oktober 2015.

    A si ti kdaj vozu motor, a na fotelju in za šankom pametuješ?...to je bistveno vprašanje!

  • macola 10:32 27.oktober 2015.

    Lepo si se opisal!

  • mymind 08:26 27.oktober 2015.

    Hahahahahahhahahahahahahahhahahahahahhaha.To je šport in takega nizkega dejanja si do sedaj še ni nihče privoščil.Zakaj ni sklatil Iannoneja prejšnjo dirko??? Pri vaši logiki si ne predstavljam dirkanja v F1, kjer se pa res da zapirat prehitevanje.