Šport
75 ogledov

Rossi z rekordom do 'pole positiona'

Valentino Rossi EPA
Na dirki svetovnega motociklističnega prvenstva v Assnu bo v soboto s prvega mesta v razredu motoGP nekoliko presenetljivo začel italijanski veteran Valentino Rossi.

Prvi startni položaj Valentina Rossija na Veliki nagradi Nizozemske je presenetljiv, saj Yamahin dirkač običajno ne blesti v kvalifikacijah, tokrat pa je za prvo startno mesto dosegel celo rekord steze v slovitem Assnu, rekordni čas je zdaj 1:32,627.

Skupno je za Rossija to že 61. najboljši dosežek v kvalifikacijah v karieri. Rossi, ki vodi v skupnem seštevku SP s 138 točkami in ima eno točko več od moštvenega sotekmovalca Jorgeja Lorenza, je dosegel prvi "pole position" po Valencii 2014. Za Italijanom bosta na dirki, ki se na Nizozemskem tradicionalno odvija že v soboto, iz prve vrste začela še Španca Aleix Espargaro (Suzuki) in svetovni prvak Marc Marquez (Honda).

Če bo Rossi tudi na dirki tako uspešen kot v kvalifikacijah, bo z morebitno sedmo zmago na tem dirkališču postavil še en rekord, saj si zdaj deli status najboljšega s šestimi zmagami z rojakom Giacomom Agostinijem.

Lorenzo je tokrat prevzel Rossijevo običajno vlogo iz kvalifikacij in bil le osmi. Iz druge vrste bodo začeli Španec Dani Pedrosa (Honda), njegov rojak Pol Espargaro (Yamaha) in Italijan Andrea Iannone (Ducati), iz tretje pa pred Lorenzom še Britanec Cal Crutchlow (Honda).

V razredu moto2 bo s prvega mesta začel Francoz Johann Zarco (Kalex), z drugega Španec Tito Rabat (Kalex), tretji v kvalifikacijah je bil Britanec Sam Lowes (Speed Up). V najšibkejšem razredu moto3 pa je prva trojica iz kvalifikacij Italijan Enea Bastianini (Honda), Španec Jorge Navarro (Honda) in Čeh Karel Hanika (KTM).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.