Šport
18 ogledov

Rossiju pole position po štirih letih

Valentino Rossi EPA
V kvalifikacijah pred zadnjo dirko sezone motociklističnega svetovnega prvenstva v Valencii si je v razredu motoGP najboljši položaj priboril Italijan Valentino Rossi (Yamaha).

Tik za Valentinom Rossijem bosta na jutrišnji dirki startala njegov rojak Andrea Iannone (Ducati), in domačin Dani Pedrosa (Honda). Moštveni sotekmovalec slednjega Marc Marquez, ki si je že predčasno zagotovil naslov prvaka za sezono 2014, je padel - na srečo se ni poškodoval in bo lahko nastopil na dirki - in kvalifikacije končal le na petem mestu, pred njim bo dirko začel še Jorge Lorenzo (Yamaha).

Nekdanji svetovni prvak Rossi si je privozil jubilejni 50. "pole position" v elitnem razredu, a šele prvega po Le Mansu 2010. "Zelo sem vesel. Celo sam sem presenečen, a kvalifikacije so se razpletle precej bolje kot treningi in upam, da bo šlo tako tudi jutri na dirki," je dejal Rossi.

V razredu moto2 je bil najboljši domačin Esteve Rabat pred Francozom Johannom Zarcom in Italijanom Francom Morbidellijem. V razredu moto3 pa bo s prvega mesta začel Italijan Niccolo Antonelli, drugi čas je dosegel Avstralec Jack Miller, tretjega pa Španec Alex Marquez.

Motociklisti tudi v Avstriji

Dirkači svetovnega prvenstva v motociklizmu pa se bodo v sezoni 2016 ustavili tudi v Avstriji. Podjetje Dorna, ki trži SP, je danes doseglo dogovor o sodelovanju z dirkališčem Red Bull Ring v Spielbergu.

Vodstvo tekmovanja je danes sporočilo, da bodo po sklenjenem dogovoru z lastnikom dirkališča Dietrichom Mateschitzem in po uradni odobritvi dirkališča predlagali krovni motociklistični zvezi Fim, da dirko v Avstriji uvrsti v koledar svetovnega prvenstva leta 2016. Najboljši dirkači na svetu na dveh kolesih so bili doslej nazadnje v Avstriji leta 1997, ko je bil elitni razred še tisti do 500 ccm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.