Šport
158 ogledov

Rudolf in Horvatova do brona na svetovnem prvenstvu

Rudolf in Horvatova do brona na svetovnem prvenstvu AZS Žan Rudolf in Anita Horvat do brona na svetovnem prvenstvu štafet.
Slovenska rekorderja Anita Horvat in Žan Rudolf sta na svetovnem prvenstvu štafet v poljski Šleziji v teku mešanih štafet na 2 X 2 X 400 metrov osvojila bronasto medaljo (3:41,95). Zmagala je gostiteljica Poljska (3:40,92).

Na nekoliko neobičajnem svetovnem prvenstvu v atletiki smo lahko gledali številne razmeroma nove štafetne discipline – na Poljsko je Slovenija poslala dva slovenska rekorderja: Anito Horvat, ki ima v rokah slovenski rekord na 400 metrov in se je nedavno preusmerila še v teku na 800 metrov, ter Žana Rudolfa, vodilnega na enkrat daljši disciplini. V teku na 2 X 2 X 400 metrov sta tekmovalca izmenično dvakrat pretekla 400 metrov, med nastopoma sta imela manj kot minuto za počitek.

V disciplini je nastopilo šest štafet, Slovenca sta že pred nastopom veljala za favorita za medalje, takoj za Poljsko in Kenijo, ki sta pričakovanja izpolnili in zasedli prvo (Poljska) in drugo mesto (Kenija). Do srebra je slovenska predstavnika ločilo pičlih 16 stotink.

"Ni bilo tako hudo, kot sem mislil"

Tekača sta z rezultati zadovoljna, cilji so izpolnjeni, je po tekmi povedal Rudolf, ki se je veselil tudi svoje dobre forme: "Z Anito sva pokazala, da sva v dobri formi. Najbolj me je bilo strah, ker tudi na treningih ne delamo nič takega, po 400 m je bilo manj kot minuta premora. Pričakoval sem več težav, sem sicer utrujen, ampak ni bilo tako hudo, kot sem mislil."

Prav tako je bila nad svojo močjo presenečena Horvatova: "Mislila sem, da bom v prvi predaji veliko bolj izmučena, a sem bila le zadihana. Zato sem imela za drugi krog več moči, kot sem pričakovala. Bilo je noro, ko sem vedela, da je Rudolf prešel ciljno črto in prav izbruhnilo je veselje iz mene," je povedala in dodala, da je sicer že ves čas zadnjega kroga pričakovala medaljo, saj so bile ostale tri štafete precej oddaljene.

Prva slovenska udeležba

To je bil prvi slovenski nastop na tem dokaj novem atletskem tekmovanju, na prejšnjih štirih prvenstvih slovenske udeležbe ni bilo. Leta 2014 so prvo SP v štafetah pripravili v Nassau na Bahamih, tam je bilo prvenstvo še leta 2015 in 2017, leta 2019 je bilo v Jokohami na Japonskem, tokrat pa prvič poteka v Evropi. Neolimpijska štafeta 2 X 2 X 400 m je bila po letu 2019 na programu drugič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice