Šport
1183 ogledov

Mladi Slovenec le stotinko za rekordom

Jakob Demšar Saša Despot
Demšar šesti v finalu ameriškega prvenstva na 60 m ovire.

Dvajsetletni slovenski atlet Filip Jakob Demšar je v finalu zaključnega mitinga ameriškega dvoranskega študentskega prvenstva na univerzi na Floridi v teku na 60 m ovire zasedel šesto mesto. S 7,74 sekunde je izenačil osebni rekord in za stotinko zaostal za slovenskim za mlajše člane. Američan Damion Thomas je bil prvi s 7,51.

Demšar je s časom 7,74 sekunde osebni rekord dosegel dan prej, ko je bil osmi v kvalifikacijah. "Za stotinko se mi je ponovno izmuznil državni rekord, a sem zelo zadovoljen s šestim mestom med vsemi študenti v ZDA. Zelo sem vesel tega super dosežka. Start ni bil najboljši, tu se je skrivala še kakšna stotinka. Drugi del sem zelo dobro odtekel. Pred nastopom sem bil kar nervozen, a sem se do starta uspel dobro osredotočiti na nastop," je povedal član ljubljanskega Massa.

Jakob Demšar Debitant Šport "Po poškodbi tega res nisem pričakoval" Tina Šutej Po kolajni Šport Slovenska junakinja: Bolj kot to, da sem vesela, mi je odleglo

Demšar v Columbii na univerzi Južne Karoline študira fiziko. Mlajši članski slovenski rekord na 60 m ovire je s 7,73 Damjan Zlatnar, tudi članski rekorder na 110 m ovire, tekel 24. februarja 1999 v Pireju.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.