Šport
6 ogledov

Rusi objavili imena grešnikov

protidopinški laboratorij Moskva EPA
Ruska tiskovna agencija Tass je objavila seznam štirinajstih športnikov iz treh športnih panog, ki so bili pozitivni po ponovnem pregledu dopinških testov z olimpijskih iger leta 2008 v Pekingu, ki jih je zahteval Mednarodni olimpijski komite (Mok). Velika večina med njimi prihaja iz atletskih vrst.

Ruska atletska zveza je na svoji spletni strani že objavila da nihče, ki je bil v preteklosti ujet pri jemanju nedovoljenih poživil, ne bo mogel nastopiti na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Na seznamu so atleti Julija Čermošanskaja, zlata v štafeti na 4x100 m, Marija Abakumova, srebrna v metu kopja, Anastasija Kapačinskaya in Tatjana Firova, srebrni v štafeti 4x400 m, Denis Nižegorodov, bronast v hitri hoji na 50 km, Inga Abitova, tekačica na 10.000 m, Denis Aleksejev, bronast na 400 m, Jekaterina Volkova, bronasta na 3000 m zapreke, deseterobojec Aleksander Pogorelov, suvalec krogle Ivan Jušakov in Ana Čičerova, bronasta v skoku v višino, ter veslač Aleksander Kornilov, srebrna v dviganju uteži Marija Šajnova in Nadežda Jevstjukina, bronasta v dviganju uteži.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.