Šport
55 ogledov

Rusu so spustili ameriško himno

Pavel Kuližnikov EPA
Na svetovnem prvenstvu v hitrostnem drsanju so ruskemu tekmovalcu spustili ameriško himno. Športnik je napako pospremil z nasmeškom, politiki pač ne.

V nedeljo je ruski hitrostni drsalec Pavel Kuližnikov obranil naslov svetovnega prvaka v sprintu na 500 metrov. Enaindvajsetletni Rus je stopil na zmagovalni oder, a nato na svoje presenečenje zaslišal ameriški himno.

"Preko tega ne moremo iti. Obvestili bomo Mednarodno drsalno zvezo. To je ogromna napaka organizatorjev. Ne želim reči, da so to storili namenoma, vseeno pa je bilo to zelo neodgovorno," se je po neljubem dogodku na svetovnem prvenstvu v Seulu oglasil ruski minister za šport Vitalij Mutko.

Kuližnikov je vse skupaj zelo mirno sprejel. Organizatorji so hitro ugotovili svojo napako, drsalec pa se je le nasmehnil, ko se je zaslišala ruska himna. Odreagiral je povsem drugače kot politiki v njegovi domovini. "Malce me je presenetilo, ko sem zaslišal ameriško himno, a mislim, da so v Rusiji iz tega naredili prevelik halo. Ne vem, zakaj je to potrebno. Takoj sem sprejel opravičilo organizatorjev, " je dejal mladi športnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.