Šport > Nogomet
102 ogledov

Čustvena Marseljeza na Wembleyju

Wembley, Anglija, Francija EPA
Prijateljska tekma med Anglijo in Francijo na Wembleyju je bila nabita s čustvi.

Sloviti Wembley, ki je bil tokrat obarvan v barve francoske trobojnice, je izjemno pričakal francosko izbrano vrsto. Množica na stadionu, združili so se navijači obeh reprezentanc, je zapela francosko himno in z Marseljezo podprla boj Francije proti terorizmu.

Besedilo himne so prikazali na stadionskih velikih zaslonih, za glasbo je poskrbela glasbena skupina na zelenici stadiona Wembley, angleški navijači pa so iz barvnih kartic prikazali francosko zastavo. Številni navijači so razprostrli francoske zastave, na eni od mnogih so zapisali #Pray for Paris.

Angleški princ William, francoski selektor Didier Deschamps in angleški Roy Hodgson ter predsednika francoske in angleške nogometne zveze Noel Le Graet in Greg Dyke so ob zelenico prinesli cvetje v spomin mrtvih.

Na tekmi sta zaigrala tudi Lassana Diarra, ki je v napadih v Parizu izgubil sestrično, in Antoine Greizmann, sestra slednjega se je nahajala v dvorani Bataclan, ko so v njo vdrli teroristi. Pokolu je uspela ubežati.

Na tekmi, kjer rezultat vsaj za Francoze verjetno ni bil v ospredju, so slavili Angleži z 2:0. Mladi Dele Alli je mrežo gostov zatresel v 39. minuti, na začetku drugega polčasa pa je končni izid postavil Wayne Rooney.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.