Šport > Nogomet
96 ogledov

Sumljiv paket na stadionu v Hannovru

Julian Drexler in Emre Can po tekmi Francija:Nemčija
1/17
EPA
Po odpovedi nogometne tekme med Belgijo in Španijo v Bruslju so odpovedali tudi prijateljsko tekmo med Nemčijo in Nizozemsko v Hannovru.

Razlog za odpoved tekme je sumljiv paket, ki so ga našli na HDI Arena v Hannovru, zavoljo tega so tudi evakuirali vse gledalce, ki so že bili na stadionu.

"Dobili smo informacijo, da želi nekdo aktivirati bombo na stadionu," je povedal direktor policije v Hannovru Volker Kluwe. Informacijo o načrtovanem napadu so po besedah Kluwea dobili 15 minut pred odptjem vrat stadiona.

Kombi z eksplozivom

V nemških medijih so se pojavile informacije, da so na območju stadiona videli sumljivo osebo, ki je policiji poznana že od prej, poleg tega naj bi policija našla kombi, pobarvan v vozilo nujne medicinske pomoči, v katerem je bil eksploziv. 

Policija naj bi dobila obvestilo, da islamisti načrtujejo napad na stadionu.

Iz varnostnih razlogov odpovedali tekmo

Prvotno so ob grožnji stadion najprej evakuirali in zaprli, kasneje pa tekmo iz varnostnih razlogov v luči nedavnih terorističnih dogodkov v Parizu, kjer je življenje izgubilo 129 oseb, tudi dokončno odpovedali.

Navzočnost na današnji sosedski tekmi v Hannovru je sicer napovedala tudi nemška kanclerka Angela Merkel.

Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da je policija sporočila, da nogometni objekt ni ogrožen.

Komentarjev 1
  • h3o 20:20 17.november 2015.

    še zdaj jim ni jasno, da se borijo proti islamu, vendar, za to je še očitno premalo mrtvih ljudi. Mešanje ljudi z islamisti je pa kot bi si naperil pištolo v glavo