Šport > Nogomet
18 ogledov

Slavje, ko premagaš največjega rivala

Navijači Hibernian Youtube
Navijači Hibsov so slavili dolgo v noč zmago v pokalu.

Na Škotskem obstajata dva velika derbija. Kar v Glasgowu predstavlja dvoboj med Celticom in Rangersi, to je v Edinburghu derbi med Hiberniansi in Heartsi. Tokrat so bili po tekmi bolje razpoloženi navijači Hibsov.

Kluba iz glavnega škotskega mesta sta se tokrat pomerila v pokalu, drugoligaški Hibernian, v ligi Championship zaseda drugo mesto za Rangers, pa je z 1:0 premagal škotskega prvoligaša Heart of Midlothian. Za Hibse je že v četrti minuti dvoboja zadel 20-letni napadalec Jason Cummings. Ta se je v 78. minuti tekme vpisal še v eno statistiko, prejel je namreč drugi rumeni karton in je moral predčasno zapustiti zelenico. Že dve minuti prej je bil pri Heartsih, član teh je bil pred leti tudi nekdanji slovenski mladinski reprzentant Matej Rapnik, izključen poljski branilec Blazej Augustyn.

Navijači Hibsov so po zmagi še dolgo ostali na svojih tribunah, kar nekaj časa pa se je po stadionu razlegala klubska himna Sunshine on Leith.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.