Šport
48 ogledov

Slovenci v skupini C

Zdovc Slovenija Dominikanska republika osmina finala Mundobasket EPA
V pariškem Disneylandu je potekal žreb skupina za Eurobasket 2015. Slovenija se bo v prvem delu zagrebške skupine pomerila s Hrvaško, Grčijo, Makedonijo, Gruzijo in Nizozemsko.

Na uradnem žrebanju je sodeloval tudi nekdanji slovenski reprezentančni kapetan Radoslav Nesterović. Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije je z ostalimi nekdanjimi košarkarji, ki so izvlekli kroglice Sloveniji namenil skupino C, za tekmece pa Hrvaško, Grčijo, Makedonijo, Gruzijo in Nizozemsko.

Izžrebane skupine:

Skupina A: Francija, Finska, BiH, Poljska, Izrael, Rusija
Skupna B: Španija, Srbija, Turčija, Italija, Nemčija, Islandija
Skupina C: Hrvaška, Slovenija, Grčija, Makedonija, Gruzija, Nizozemska
Skupina D: Litva, Ukrajina, Latvija, Belgija, Češka, Estonija

"Napovedi so vselej nehvaležne, posebnih želj pa niti nimam, čeprav je res tudi, da se zaradi sistema žreba lahko zgodi, da pademo v zelo težko skupino. A to niti ni pomembno, zavedati se moramo, da imamo kakovostne igralce, za katere upam, da bodo zdravi in, da bo ekipa še močnejša kot na SP 2014," je pred popoldanskim žrebom sicer povedal slovenski selektor Jure Zdovc.

Za kolajne v Lillu

Že pred tedni je postalo dokončno jasno, da bo Slovenija skupinski del prvenstva odigrala v zagrebški Areni, ob uspešnem uvodu pa se bodo nato Zdovčevi varovanci preselili v Lille, kjer bodo na sporedu odločilni boji za medalje. 

EuroBasket 2015 bo štel tudi kot kvalifikacijsko sito za olimpijske igre, na katere se bosta neposredno uvrstili najboljši reprezentanci, še štiri pa bodo nastopile na dodatnem kvalifikacijskem turnirju junija 2016.

Kakovostni bobni pred žrebom: 

Boben 1: Hrvaška, Francija, Litva, Španija
Boben 2: Finska, Slovenija, Srbija, Ukrajina
Boben 3: Bosna in Hercegovina, Grčija, Latvija, Turčija
Boben 4: Belgija, Italija, Makedonija, Poljska
Boben 5: Češka, Gruzija, Izrael, Nemčija
Boben 6: Estonija, Islandija, Nizozemska, Rusija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.