Šport
18 ogledov

S povabilom na Tour tri francoska moštva

tour de france pariz zmaga cadel evans Reuters
Prireditelji tradicionalne kolesarske dirke po Franciji, ki bo letos praznovala okroglo 100. izvedbo, so podelili vabila za tekmovanje.

Tri posebna vabila so dobila francoska moštva Cofidis, Europcar in Sojasun. Skupno bo na dirki nastopilo 22 ekip s po devetimi kolesarji, start bo 29. junija v Porto-Vecchiu na Korziki.

V prejšnjih letih so prireditelji dodatno povabili na dirko štiri ekipe, letos pa je teh vabil manj, ker je že uvrščenih moštev najvišjega razreda (World Tour) na dirki 19.

Na Touru bo tako nastopilo pet francoskih ekip (AG2R La Mondiale, Cofidis, Europcar, FDJ-BigMat, Sojasun), tri nizozemske (Argos, Blanco, Vacansoleil), po dve belgijski (Omega Pharma, Lotto), španski (Euskaltel, Movistar), ameriški (BMC, Garmin) in italijanski (Cannondale, Lampre) ter po ena iz Avstralije (Orica), Danske (Saxo Bank), Velike Britanije (Sky), Kazahstana (Astana), Luksemburga (RadioShack) in Rusije (Katjuša).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.