Šport
27 ogledov

S Salinom krpali finančno vrzel

Sasu Salin Anže Petkovšek
Košarkarji Uniona Olimpije bodo jutri pred domačimi gledalci zaključili evropsko sezono. Zadnji tekmec ob 20.30 bo francoski Dijon, edina ekipa, ki so jo Ljubljančani premagali v drugem delu evropskega pokala.

Union Olimpija bo nastopila močno oslabljena, saj so poškodbe znova načele njene vrste, hkrati pa se prav te dni od ekipe poslavlja dolgoletni član Finec Sasu Salin, ki je dobil ponudbo kluba Gran Canaria in je z zeleno-belimi sporazumno prekinil sodelovanje.

Ponudbo smo morali sprejeti

Direktor kluba Matevž Zupančič je dejal: "Ponudba za Salina je bila tako ugodna, da smo jo morali sprejeti. Resda časovno ni prišla ob pravem času, saj nas prihodnji teden čaka zaključni turnir pokala Spar, hkrati pa se potegujemo tudi za visoko uvrstitev v ligi Aba, toda glede na to, da bi se Salinu po koncu sezone pogodba z nami iztekla, je bilo smotrno sporazumno prekiniti sodelovanje in tako vsaj malo zakrpati finančno vrzel."

Zdravstvene težave Uniona Olimpije so tolikšne, da ima trener Aleš Pipan v zadnjih dneh na razpolago le osem igralcev in bo moral zaradi pravil na tekmi proti Dijonu na klop posaditi dva poškodovana igralca. "Naša želja je, da se od domačih gledalcev poslovimo z zmago, kar pa ne bo lahko. Poleg številnih odsotnosti je treba vedeti, da je Dijon kakovostna ekipa, ki zaseda četrto mesto v francoskem prvenstvu," pravi Pipan.

Pri Ljubljančanih bodo zagotovo manjkali Hristo Nikolov, Marko Marinović in Halil Kanacević, močno vprašljiv je nastop Jake Brodnika, medtem ko bosta Luka Rupnik in Dino Murić, ki prav tako nista stoodstotno zdrava, stisnila zobe in pomagala ekipi.

Tekma brez rezultatskega pomena

"Srečanje nima rezultatskega pomena. Tekma nima tekmovalnega naboja, ampak jo pač moramo odigrati po najboljših močeh. Imamo težave s poškodbami, a upam predvsem, da bomo po tekmi brez novih poškodb. V nedeljo imamo pomembno tekmo v Ligi Aba. Dijon ima veliko talenta predvsem v napadu, ampak mislim, da smo pod košem boljši in prav tam moramo iskati svoje priložnosti, saj se potem odpre tudi veliko prostora za naše strelce z razdalje," je pred obračunom razmišljal branilec Klemen Prepelič, ki bo moral po odhodu Salina prevzeti še več bremena.

Union Olimpija je na prvi tekmi v Franciji zmagala z 81:77. Ob novi zmagi bi evropski pokal končala z izkupičkom 8-8, v prvem delu 6-4, drugi del 4-2, kar bi pomenilo, da bi izenačila lanski dosežek, ko se je prav tako prebila med 32 najboljših ekip.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.