Šport
28 ogledov

Sasu Salin zapušča Olimpijo

sport 02.11.2011 Sasu Salin, kosarka, evroliga, 3. krog, skupina D, Union Olimpi Saša Despot
Union Olimpijo zapušča Sasu Salin. Finski branilec, ki je barve Ljubljančanov branil kar štiri sezone in pol, je prejel odlično ponudbo kluba iz tujine.

S Fincem so se v klubu dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe, ki bi sicer potekla ob koncu te sezone. "Glede na dobro dolgoletno sodelovanje, odločitev z obeh strani ni bila lahka, vendar je bila za klub poteza v teh časih finančno ugodna, igralec pa je želel sprejeti ponujeni aranžma v novi sredini," so sporočili iz ljubljanskega kluba. Kot so zapisali pri kosarka.si se Sasu Salin seli v Španijo k ekipi Gran Canaria.

Triindvajsetletni Finec je v letošnji sezoni za Union Olimpijo v EuroCupu v povprečju dosegal 9,8 točke in 3,1 skoka na tekmo. V Ligi ABA je bilo njegovo povprečje 7,4 točke in 1,8 skoka na tekmo. 

"Sasu Salin je igralec, ki je v preteklih sezonah veliko dal klubu, nedvomno pa Union Olimpija ogromno tudi njemu. Glede na to, da moramo v klubu izjemno paziti na finančno sliko, smo se v tem primeru odločili omogočiti igralcu odhod in se sporazumno razšli v obojestransko korist. Salinu želimo veliko sreče v novi sredini! Okrepitev na njegovem igralnem mestu za enkrat še ne bomo iskali, saj imamo v Gregorju Hrovatu in Klemnu Prepeliču ustrezne domače rešitve, skušamo pa narediti prostor tudi za prihodnost," je ob odhodu finskega branilca dejal direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič.

"Skoraj petih let v Ljubljani ne bom nikoli pozabil, a napočil je čas, da naredim nov korak v karieri. Že v preteklosti sem prejel nekaj ponudb, a se nikoli odločil za selitev. Tokrat je bila ponudba košarkarsko in finančno preveč mamljiva, zato sem vesel, da smo se uspeli dogovoriti v obojestransko korist. Olimpija me je postavila na košarkarski zemljevid in mi kot izjemno mlademu igralcu zaupala pomembno vlogo, ki sem jo po najboljših močeh opravljal ves čas. Rad bi se zahvalil vsem v klubu, igralcem, trenerjem in zaposlenim. Posebna zahvala gre navijačem! Ljubljana bo vedno imela posebno mesto v mojem srcu," pa je ob slovesu dejal Salin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.