Šport
51 ogledov

S tem pristopom so se lotili Slovenije

nikola karabatić EPA
Francoska rokometna reprezentanca je samo še eno zmago oddaljena od šestega naslova svetovnega prvaka. V finalu se bo pomerila z zmagovalko obračuna med Hrvaško in Norveško.

Francozi, petkratni svetovni prvaki (1995, 2001, 2009, 2011, 2015), so na tekmi v razprodani pariški dvorani Bercy, katero si je ogledalo 15.609 gledalcev, premagali Slovence z 31:25 in se že sedmič uvrstili v finale svetovnega prvenstva.

Branilci naslova so na obračunu s slovenskimi fanti začeli udarno in po desetih minutah vodili s 6:2. Slovencev uvod ni potrl in že šest minut kasneje je ekipi ločeval samo še en zadetek. Pred tem je imet Borut Mačkovšek celo priložnost za izenačenje, vendar se je izkazal domači vratar Vincent Gerard.

V nadaljevanju prvega polčasa so se galski petelini znova nekoliko oddaljili in na odmor odšli s tremi goli prednosti. V drugem polčasu so vztrajno držali prednosti štirih, petih zadetkov in brez kakršnekoli drame slavili uvrstitev v finale.

''Igrali smo dobro, a ne dovolj dobro za ekipo, kakršna je Francija. Izgubili smo nekaj žog v napadu in Francozom dovolili, da so zadevali lahke gole iz  hitrih protinapadov,'' je po tekmi razmišljal Veselin Vujović.

Nedim Remili | Avtor: EPA EPA
Francozi so morali pred nabito polno dvorano upravičiti visoka pričakovanja, saj so domači rokometni navijači zahtevali uvrstitev v finale. Po besedah zvezdnika Nikole Karabatića so bili na igrišču čustveno otopeli, saj si niso smeli privoščiti, da bi karkoli razen igre krojilo njihovo usodo.

''Naša čustva smo pustili izven igrišča. Začeli smo zelo resno in osredotočeno. Tako je treba začenjati tekme, drugače te prevlavijo čustva in zgodi se, da odigraš slabo. Odigrali smo dobro tekmo, bili smo povsem zbrani. V Parizu, Lilleju in Nantesu se čutijo pozitivni učinki rokometnega gibanja. To je fenomenalno. Občutek imamo, da se dogaja nekaj velikega,'' je povedal rokometaš PSG-ja.

Želeli hitro povesti

O slovenskih nasprotnikih je po tekmi razmišljal tudi najboljši strelec francoske izbrane vrste Nedim Remili, ki je dosegel šest zadetkov. ''Povzročali so nam ogromno težav. To ni bila lahka zmaga. Vedeli smo, da moramo zgodaj prevzeti vodstvo in to držati do konca. To je bilo zelo pomembno,'' je francosko taktiko povzel Remili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.