Šport
32 ogledov

Pred tekmo za bron v manjši prednosti

Vid Kavtičnik Žurnal24 main
Slovenski rokometna reprezentanca se bo po porazu proti gostiteljici prvenstva v soboto potegovala za bronasto kolajno na SP v Franciji.

Slovenski rokometaši niso izkoristili prve priložnosti, da bi si priigrali prvo kolajno na rokometnih svetovnih prvenstvih, popravni izpit pa bodo imeli že v soboto, ko se bodo za bron pomerili s poraženko iz obračuna med Norveško in Hrvaško.

Favorizirana Francija na četrtkovi tekmi v pariški dvorani Bercy ni dopustila presenečenja, saj je že v uvodnem delu tekme prevzela pobudo, nato pa z nekaj goli prednosti uspešno krmarila vse do zadnjega sodniškega piska.

V slovenskem taboru nad razpletom, ki je bil na nek način pričakovan, nisi bili pretirano razočarani. Po besedah ''staroste'' v pomlajeni izbrani vrsti Vida Kavtičnika bi za skalp aktualnih svetovnih prvakov potrebovali veliko boljšo, morda celo popolno igro.

"Smo mlada ekipa in na polfinalni tekmi smo se marsikaj naučili. Odigrali smo dobro tekmo, ne pa izredne, kot bi jo potrebovali za zmago. V obrambi smo garali in se borili po najboljših močeh, naša vratarja pa na žalost nista imela vrhunskega dneva, ki bi ga potrebovali za zmago proti izjemno močni Franciji. V napadu smo mogoče naredili kakšno napako preveč in na ta račun dobili kakšen nepotreben gol iz protinapada. Gremo naprej, že na naslednji tekmi imamo priložnost za novo dokazovanje. Na njej bomo skušali zmagati in osvojiti bronasto kolajno,'' je povedal Kavtičnik, eden od junakov evropskega prvenstva 2004, na katerem je Slovenija osvojila srebrno odličje.

Razpored v prid Slovencem

V malem finalu se bo Slovenija pomerila bodisi z Norveško bodisi s Hrvaško. Pred tem bo imela na voljo dan počitka, kar bi bila lahko manjša prednost, saj bo morala poraženka petkovega srečanja odigrati dve tekmi v prav toliko dneh.

"Nekoliko se bomo regenerirali za sobotni mali finale, prost dan pa je gotovo določena prednost v primerjavi z našimi tekmeci, ki bodo morali igrati dve zahtevni tekmi v dveh dneh. Na naši zadnji tekmi bomo poskušali dvigniti raven naše igre predvsem v obrambi in se končno dokopati do medalje, ki si jo vsi želimo in si jo po mojem mnenju tudi zaslužimo," pravi slovenski ostrostrelec.

Strah pred ponovitvijo scenarija

Olimpijci Rio | Avtor: Saša Despot Saša Despot
V reprezentanci upajo, da se ne bo ponovil scenarij izpred štirih let, ko so v polfinalu izgubili s Španci, v tekmi za bron pa še s Hrvati. Prva Hrvaška, ki je na svetovnih prvenstvih osvojila že pet kolajn (zlato, tri srebrne, bron), bi se lahko ponovno znašla med četo Veselina Vujovića in tako želeno prvo kolajno na SP.

"V vsakem primeru moramo premagati naše tekmece, pa naj so to Norvežani ali Hrvati. To je treba imeti v naših glavah, potem pa v odločen boj," je dejal Kavtičnik.

"Najbolj pomembno je, da iz celotnega turnirja in predvsem polfinalnega poraza izluščimo pozitivne zadeve in sobotno tekmo za odličje bronastega leska odigramo na najboljši možen način. Na polfinalni tekmi se nihče od nas ni predal, niti ni bil paničen, skozi celotno tekmo smo garali in poskušali delati tisto, kar smo se zmenili pred dvobojem. A na tej tekmi so bili Francozi enostavno boljši in nimamo si česa očitati. Pred nami je še ena tekma, na kateri enostavno moramo zmagati, in verjemite mi, da bomo na njej dali vse od sebe," je zaključil Kavtičnik.

Komentarjev 2
  • leonardo 13:19 27.januar 2017.

    Kavtičnik bi res potreboval skalp. Lahko pa si ga naredi kar iz svoje neugledne brade. Koza cela volk sit.

  • Avatar mike1968
    mike1968 10:25 27.januar 2017.

    Ker se počasi zaključuje Svetovno prvenstvo v rokometu in kljub temu, da nas v soboto čaka tekma za tretje mesto v kateri se bomo pomerili ali s Hrvaško ali z Norveško, sem se po včerajšnji polfinalni tekmi s Francijo odločil, ...prikaži več da naredim kratek povzetek prvenstva.Poudarek bo seveda na včerajšnji polfinalni tekmi s Francijo, ki smo jo na žalost izgubili.Na kratko bom povzel predtekmovanje .......nadaljevanje na: http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/263396/sp-v-rokometu-kavc-analiza-xxxiii