Šport
30 ogledov

Sabella zapustil gavče

Alejandro Sabella EPA
Alejandro Sabella, ki je Argentino popeljal do finala na svetovnem prvenstvu, se je odločil zapustiti klop gavčev. Zamenjal naj bi ga nekdanji trener Barcelone Gerardo Martino.

"Včasih je treba napolniti rezervoar z gorivom, ta je lahko tudi popolnoma prazen. Moram razmisliti, če sem še v stanju, da dam sto odstotkov za argentinsko reprezentanco," je že pred dnevi dejal 59-letni Alejandro Sabella. Ta je zdaj svojo nogometno zvezo obvestil, da odstopa s položaja selektorja.

Gavče sicer že 3. septembra čaka prijateljski dvoboj z Nemčijo, ki je pred dobrima dvema tednoma v Rio de Janeiru premagala Argentino z 1:0 in osvojila naslov svetovnih prvakov. Največji favorit za klop argentinske izbrane vrste je zdaj nekdanji trener Barcelone Martino, precej možnosti pa naj bi imel tudi dosedanji kolumbijski selektor Jose Pekerman.

Scolari pri Gremiu

Hitro pa si je novo zaposlitev že našel Luiz Felipe Scolari. Ta je po odhodu s klopi brazilske reprezentance prevzel Gremio, ki ga je vodil že tudi pred 19 leti. "Novi trener Gremia Luiz Felipe Scolari bo v Porto Alegre prišel v sredo, ob 11. uri pa bo predstavljen na Areni," so zapisali pri brazilskem klubu. 

Scolari si najverjetneje želi, da bi bil ob drugem vodenju Gremia tako uspešen kot ob prvem, ko je z njim med drugim osvojil eno brazilsko prvenstvo (1996), ter južnoameriška pokala Libertadores (1995) in Sudamericana (1996).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.