Šport
46 ogledov

Safin med politike

Marat Safin je moral že v 1. kolu končati nastop na turnirju, na katerem je trik EPA
Nekdanja številka ena svetovnega moškega tenisa Rus Marat Safin je na nedeljskih parlamentarnih volitvah v Rusiji kandidiral na listi Enotna Rusija premierja Vladimirja Putina in bil izvoljen v 450-člansko dumo.

Volivci iz pokrajine Nižnij Novgorod, ki je približno 500 kilometrov oddaljena od Moskve, so dvakratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam Maratu Safinu namenili zadostno število glasov za sedež v 450-članski dumi.

Putin je na svojo strankarsko listo uvrstil številne nekdanje športne zvezdnike. Teniški zmagovalec odprtega prvenstva ZDA v New Yorku leta 2000 in odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu leta 2005 se je tako v parlamentu pridružil številnim nekdanjim nosilcem odličij z olimpijskih iger ali svetovnih prvenstev, kot so umetnostni drsalec Anton Siharulidze, ritmična telovadka Alina Kabajeva, hitrostna drsalka Svetlana Žurova, športna telovadka Svetlana Horkina ter nekdanji svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Nikolaj Valujev.

"Dolgo sem premišljeval o odhodu v politiko. Lahko bi se še naprej kopal v soju žarometov, snemal reklame in bil zvezda družabnega življenja, a to ni moj slog. Politika je povsem drugo življenje, nov način razmišljanja in delovanja, povsem drugačno od tenisa," je po izvolitvi v dumo dejal 31-letni Safin.

"Marat bo v naslednjih dvajsetih letih predsednik Rusije. Je pameten, lepo govori, zna z ljudmi. Ima vse lastnosti, ki so pomembne za politika," je o Safinu dejal Američan Pete Sampras, eden največjih teniških igralcev v zgodovini tenisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.