Šport
313 ogledov

Šampionki zaradi moškega hormona prepovedali tekmovati, zdaj menja disciplino

Caster Semenya EPA Caster Semenya
Caster Semenya je uspela najti luknjo v zakonu.

Caster Semenya je južnoafriška atletinja, ki ne bo mogla braniti naslov olimpijske prvakinje v teku na 800 metrov na Olimpijskih igrah v Tokiu.

Nova pravila, ki jih je uvedel IAAF, ji namreč preprečujejo nastop v teku na 800 metrov zaradi previsokega nivoja testosterona v telesu. Toda Južnoafričanka gre vseeno v Tokio, saj je uspela najti luknjo v zakonu, ki ji ne prepoveduje nastopa v teku na 200 metrov.

Ena izmed najboljših tekačic na 800 metrov vseh časov ter aktualna dvakratna zaporedna olimpijska prvakinja iz Londona in Ria je namreč objavila, da se je že začela pripravljati na OI v Tokiu, kjer naj bo naslednje leto nastopila v teku na 200 metrov.

Caster Semenya | Avtor: Profimedia Profimedia

Semenya se sicer že nekaj časa bori z novimi pravili, ki ji prepovedujejo nastop zaradi previsokega nivoja testosterona v telesu, a se to pravilo nanaša le na določene discipline. To so teki na 1500, 800 in 400 metrov.

"Kot že vsi veste, ne smem tekmovati v teku na 800 metrov ter braniti naslov na Olimpijskih igrah v Tokiu. Moje sanje so vedno bile, in so še vedno, da tekmujem na najvišjem nivoju. Da bi nadaljevala z lovom na svoje cilje ter sanje, sem se odločila, da spremenim svojo disciplino ter začnem tekmovati v teku na 200 metrov."

"Odločitev ni bila lahka, toda veselim se novega izziva. Pridno bom delala ter dala vse od sebe, da se kvalificiram za Tokio ter tam nastopim za Južno Afriko," se je glasila izjava za javnost novonastale tekačice na 200 metrov.

Cristiano Ronaldo Spiš mirno, Ronaldo? Šport Caster Semenya ponižala Cristiana Ronalda caster semenya Poskusi z zdravili Šport "Imeli so me za poskusnega zajčka"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.