Šport
27 ogledov

Sanjski finale odpade: Rafe ne bo v Basel

rafael nadal Reuters
Prvi igralec sveta Rafael Nadal je odpovedal udeležbo na turnirju serije ATP 500 v Baslu, kjer bi moral zaigrati prvič po letu 2004.

Španec Rafael Nadal je po pričakovanjih odpovedal nastop na turnirju v Baslu, saj se želi osredotočiti na sklepno dejanje sezone v londonski O2 areni, kjer bo na sporedu zaključni turnir osmih najboljših igralcev na svetu - z izjemo Britanca Andyja Murrayja, ki še vedno okreva po operaciji hrbta.

Sezona superlativov

Nadal ima za seboj izjemno sezono, v kateri je osvojil dva turnirja za grand slam in pet mastersov ter se prvič po juniju 2011 ponovno zavihtel na vrh svetovne teniške lestvice. Do konca sezone sta na sporedu še dva velika turnirja. Čez dober teden dni (28.10) se pričenja masters v Parizu, takoj zatem pa sledi še World Tour Finals v Londonu.

rafael nadal | Avtor: EPA EPA
Če bi se Nadal udeležil turnirja v Švici, kjer so si že obetali sanjski finale z Rogerjem Federerjem, bi moral nastopiti na treh turnirjih v treh tednih, zato se je raje odločil, da si privošči še nekaj počitka.

''Pozdrav vsem, žal mi je, da moram sporočiti, da ne bo odpotoval v Basel, saj se moram po nekaj napornih tednih posvetiti regeneraciji telesa. Potrudil se bom, da se vrnem prihodnje leto,'' je na Facebooku zapisal Nadal, ki je v Baslu nazadnje nastopil leta 2004, takrat pa ga je v drugem kolu izločil Nemec Rainer Schüttler.

Federer rešuje klavrno sezono

V središču pozornosti bo tako ponovno Roger Federer, ki poskuša rešiti, kar se v sezoni 2013 še rešiti da. Švicar pa bo imel lepo priložnost, da pred domačimi navijači ponovno spleza na zeleno vejo, saj je bil v preteklosti v Baslu zelo uspešen. Petkratni zmagovalec (2006-2008, 2010-2011) je lani v finalu izgubil proti Argentincu Juanu Martinu Del Potru, ki bo po odpovedi Nadala tudi tokrat njegov glavni konkurent.

Nadal bo vse svoje moči usmeril v London, saj še nikoli v karieri ni osvojil turnirja najboljše osmerice, ki tradicionalno poteka v zaključku teniške sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.