Šport
48 ogledov

Savšek hitro končal z obrambo naslova

Benjamin Savšek EPA
Slovenski kanuist Benjamin Savšek se ni uvrstil v finale evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Liptovskem Mikulašu.

Aktualni evropski prvak Benjamin Savšek se je dotaknil štirih vrat, prejel osem kazenskih sekund in bil z 12. mestom prepočasen za finale najboljše deseterice, tako da popoldan ne bo branil naslova prvaka.

V finale se nista uvrstila niti preostala slovenska kanuista Blaž Cof, ki je poleg treh dotikov ena vrata izpustil, prejel še dodatnih 50 sekund in tako na 30. mestu ostal brez možnosti za napredovanje.

Enaka usoda je doletela Anžeta Berčiča, ki se je dotaknil štirih vrat in bil z osmimi kazenskimi sekundami prav tako prepočasen, zasedel je 24. mesto.

Kanuistka Nina Bizjak je bila s 17. časom polfinala in desetimi kazenskimi sekundami prepočasna za najboljšo deseterico, ki bo nastopila še popoldan.

Povsem drugače kot v kvalifikacijah

Savšek je na lanskem EP v nemškem Markkleebergu prepričljivo osvojil naslov najboljšega na stari celini, tokrat je bil daleč od ubranitve prvega mesta, čeprav je v petek prepričljivo osvojil kvalifikacije. Tokrat je bilo v polfinalu napak preveč, pa tudi zaostanek na progi mu ob dotiku manj vseeno ne bi prinesel finalne vožnje.

"Nisem najbolj zadovoljen s svojo vožnjo. Zgornji del mi je lepo tekel, linije so bile dobre, v spodnjem delu pa se mi je vožnja podrla na prvih desnih protitočnih vratih, kjer sem napravil prvi dotik. Nato sem tudi naprej še naredil nekaj napak, zato sem precej razočaran, ker se nisem uvrstil v finale. Posebej zato, ker sem to pričakoval, tudi glede na letošnjo pripravljenost, sem se dobro počutil," je po spodleteli polfinalni vožnji dejal Savšek.

Ljubljančan velja za enega glavnih favoritov tudi na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. A do takrat ga čakajo še tekme svetovnega pokala, časa za izboljšave je tako še precej. "Upam, da me bo to udarilo po hrbtu in da se bom na sezono pripravil bolje in upam na boljše rezultate na naslednjih tekmah. Najprej bom moral prespati tole vožnjo, premisliti, kaj sem delal narobe, kje se mi je sesulo, poskusiti za naprej popraviti veslanje," je dejal kanuist tacenskega kluba.

Čeprav je bil včasih znan po tem, da je na progi delal napake, a veslal hitro, je v zadnjih letih tudi to spremenil in hitrim vožnjam dodal še brezhibne. Tokrat je v količek udaril štirikrat, kar je bilo preveč. "Včasih te napake na progi še podžgejo, da potem krajšaš linije, skušaš več iztisniti iz sebe, a hkrati ob tem hodiš po robu in potem se napake lahko stopnjujejo, tako da ni več rešitve. Sam zmeraj poskušam vztrajati po napaki, do zdaj se mi je to izšlo, danes pa se mi je podrlo in rezultat je slabši," je zaključil Savšek, ki ga popoldan čaka še moštvena preizkušnja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.