Šport
29 ogledov

Schalkejevih 448 podaj proti 194 mariborskim

Maribor, Schalke, Ibraimi EPA
Statistika dvoboja med Schalkejem in Mariborom razkriva pobudo Nemcev, vendar so tudi Štajerci storili več kot dovolj, da so si zaslužili remi (1:1).

Nogometaši Schalkeja so imeli žogo v svoji posesti 61 odstotkov igralnega časa, ki je brez prekinitev znašal 56 minut in šest sekund. Priigrali so si skupno 23 strelov: štiri v okvir vrat, 11 jih je šlo mimo gola, osem pa je bilo blokiranih. Na drugi strani je Maribor sprožil 13 strelov, od tega je bilo šest blokiranih, trije so leteli mimo vrat, štirje pa v okvir.

Nogometaši Schalkeja so izvedli skupno 518 podaj, uspešno so jih zaključili 448. Mariborčani so poskusili z 266 podajami, od tega jih je 194 našlo naslovnika. Najbolj aktiven v tem elementu pri domačih je bil Kevin-Prince Boateng, ki je uspešno zaključil 54 od 63 podaj (86%), malce manj sta imela žogo v nogah Denis Aogo in Roman Neustädter. Pri vijoličastih je Željko Filipović uspel dokončati 25 od 32 podaj (78%), sledili so mu Mitja Viler, Marko Šuler in Agim Ibraimi.

Ibraimi izsilil pet prekrškov

Nemci so izvedli šest kotov, Mariborčani dva. Obe ekipi sta se po trikrat znašli v nedovoljenem položaju. Domači so prejeli le en rumeni karton (Boateng), gostje pa štiri (Filipović, Ibraimi, Viler, Mertelj), čeprav so vijoličasti utrpeli 10 dosojenih prekrškov, knapi pa le tri več.

Največ prekrškov na tekmi je storil Aleš Mertelj, sodnik je petkrat zapiskal po posredovanju Gorenjca. Največ prekrškov na srečanju je izsilil Ibraimi, makedonski reprezentant je petkrat priboril nekaj oddiha za svoje branilce. Pri Schalkeju mu je pri tej statistiki sledil Boateng.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.