Šport
6 ogledov

Schumi najhitrejši

Michael Schumacher EPA
Na drugem treningu pred Veliko nagrado Kitajske je bil najhitrejši Michael Schumacher. Za več kot sekundo je ugnal tudi vodilnega v prvenstvu Fernanda Alonsa.

Nemec Michael Schumacher (Mercedes) je bil najhitrejši na današnjem drugem prostem treningu pred nedeljsko dirko v Šanghaju. Za sedemkratnim svetovnim prvakom sta se uvrstila Britanec Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), ki je zaostal za 172 tisočink, in Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), ki je bil še 15 tisočink počasnejši od Britanca. Španec Fernando Alonso, vodilni v skupni razvrstitvi, je bil šele deseti. Ferrarijev dirkač je za Schumacherjem zaostal za več kot 1,3 sekunde.

"Za nami je dan brez težav. Zelo sem zadovoljen z obnašanjem in lego dirkalnika na tej stezi, to pa se pozna tudi na času. Kot ekipa smo v tej sezoni precej močnejši na nekaterih področjih, imamo pa tudi boljšo osnovo za delo. Zaenkrat še nismo tam, kjer bi si želeli biti, a sem samozavesten, da nam bo to uspelo. Treba bo še podrobneje pregledati podatke, a se že veselim jutrišnjih kvalifikacij," je bil po treningu zadovoljen Schumacher, ki se je s tretjim mestom izkazal že na prvem treningu.

Na prvem prostem treningu je bil sicer najhitrejši Hamilton. Ta bo na dirki sicer nastopil s pet mest slabšega položaja, kot si ga bo privozil v kvalifikacijah, saj je v četrtek imel okvaro menjalnika, ki ga je bilo treba zamenjati. "Čaka me težek boj. Upam, da se bom uvrstil čim višje. Verjamem, da bom dirko vseeno začel med vodilnimi. Veselim se izziva, da bom moral pridobivati mesta."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.