Šport
47 ogledov

Še druga zmaga risov

risi
Slovenska reprezentanca je v tekmi 2. kroga prijateljskega turnirja v Ljubljani premagala Belorusijo s 3:0 (0:0, 2:0, 1:0). V prvi tekmi je bila Avstrija boljša od Japonske s 5:1.

Belorusi so na začetku tekme močno pritisnili in Robert Kristan je moral nekajkrat posredovati ob nevarnih strelih. Manj dela je imel Igor Brikun v vratih tekmecev, sredi tretjine pa so tudi domači hokejisti nanizali nekaj obetavnejših akcij, vseeno pa prave nevarnosti za gol tekmecev ni bilo. Slovenci so se nato ubranili beloruske prednosti z igralcem več, si ob tem ob nepozornosti tekmecev pripravili celo priložnost z igralcem manj, ob koncu prvega dela pa so imeli še sami powerplay, ostalo pa je pri 0:0.

Po prvi tekmi z Japonci so slovenski igralci priznali, da so se v garderobi po prvi tretjini pogovorili o dotedanjem pristopu. Bržčas je tudi danes selektor Kopitar svojim igralcem namenil kakšno besedo, saj je po odmoru na led zadrsala povsem drugačna Slovenija. Igra se je premaknila pred beloruski gol, v 25. minuti pa je padel tudi prvi zadetek na tekmi. Robert Sabolič je za golom prišel do ploščka, podal pred vrata, kjer je osamljeni Boštjan Goličič lepo ugnal Brikuna. Jan Urbas je bil nato za las prekratek, v 29. minuti pa je drugo številčno prednost na tekmi Slovenija izkoristila, lepo akcijo celotnega napada je, spet po podaji Saboliča, kronal Ken Ograjenšek. Do zadetka bi skorajda prišel tudi Sabolič, brez večjih težav pa so se domači ubranili tudi beloruske številčne prednosti, ob koncu tretjine pa se je spet dvakrat izkazal Kristan.

Začetni beloruski pritisk na začetku zadnjega dela ob igralcu več so Slovenci prestali tudi z nekaj sreče, saj je plošček po enem od strelov zadel prečko, na drugi strani pa so bili domači učinkovitejši. V 47. minuti je, potem ko so Slovenci eno prednost sicer zapravili - lepo priložnost je imel Marcel Rodman -, nato v trenutkih, ko je imel sodnik že dvignjeno roko za novo belorusko kazen, slovenski kapetan le spravil plošček v gol.

Visoko vodstvo so Slovenci tudi znali zadržati. Belorusi so sicer želeli doseči vsaj častni zadetek, lahko pa bi Slovenija vodstvo še povišala: v 54. minuti je z igralcem manj v prodor pobegnil Žiga Pance, tekmeci so ga ustavili s prekrškom, a je nato Pance zgrešil kazenski strel. Vseeno pa so domači brez težav pripeljali dvoboj do konca in Kristanu omogočili, da je ohranil nedotaknjeno mrežo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.